‘Nederlanders te dom voor De Slimste’

[img=200,205 left]http://www.talpa.tv/upload_mm/8/f/f/1997395967_1999999552_deslime_home200_200_200x200.jpg[/img]Linda de Mol scoorde deze week gemiddeld 350.000 kijkers met de eerste vier afleveringen van De Slimste, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen op het gebied van algemene kennis. VIPS, de Belgische variant op RTL Boulevard, denkt dat het programma niet echt wordt begrepen door de Nederlandse kijker.

Het programma trekt steeds minder kijkers, “ondanks de charmes van presentatrice Linda de Mol“, aldus presentatrice Rani De Coninck. “Het probleem zit hem in de hoeveelheid. De Slimste duurt een uur en kent veel rondes. En elke ronde vereist veel uitleg en zit ingewikkeld in elkaar.” In Belgi? doet het programma het wel goed, terwijl de formule en uitzenduur daar hetzelfde zijn. Stany Crets is ??n van de deelnemers van de Belgische versie.

Crets: “Het is algemeen geweten van Nederlanders dat ze niet de meest intelligente mensen op deze aardbol zijn en daarmee is echt wel alles gezegd denk ik.

Jo de Poorter, de Belgische Albert Verlinde, is het daar niet mee eens. “Ik moet zeggen dat ik het meestal eens ben met Stany, maar niet op dit moment, omdat er zijn best wel een paar intelligente Nederlanders. Alles heeft te maken met wanneer een programma wordt uitgezonden, hoe laat en wat er op andere zenders wordt uitgezonden en vooral: wat is de zender? En dat zit daar op Talpa en Talpa is een nieuwe zender en er wordt eigenlijk alleen maar naar voetbal op die zender gekeken, dus het zijn zeer moeilijke omstandigheden.

Volgens De Poorter zijn al meerdere Belgische succesformules ‘magistraal afgegaan’. “Het enige wat het wel zeer goed doet in Nederland zijn Vlaamse fictie. Dus dingen als Spoed en Flikken bijvoorbeeld daar willen Nederlanders met zeer veel plezier naar kijken.

De Belgische deskundige Annemie Ramaekers: “Ik denk dat het ook zeer veel te maken heeft met het presentatieduo. Linda de Mol, een knappe blondine, maar blond en dan de slimste mens willen presenteren? Niet echt geloofwaardig. Ze is ook veel te knap in vergelijking met onze Erik, die er altijd met een stoppelbaard en ongekamd bijloopt.” Ook Cees Geel, die de deskundige speelt in het Talpa-programma, is volgens Ramaekers ‘veel te leuk’. (via Talpatien)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen