974.000 kijkers voor Keyzer & de BoerDe kijkcijfers van maandag 30 januari 2006 (SKO)

[hr][u]Keyzer & de Boer advocaten (NCRV/KRO, Ned1, 22:02)[/u] ? Nederland 1 zond gisteren de zestiende aflevering uit van Keyzer & de Boer Advocaten. De komende weken worden nog zes afleveringen uitgezonden, waarna er later dit jaar een nieuwe tiendelige reeks van de advocatenserie op de buis gebracht zal worden. Henri?tte Tol is ??n van de actrices in de serie. “Op straat krijg ik complimenten over de serie en dat is heerlijk“, vertelt ze bij de AVRO. “Ik ben dan ook erg blij dat we nog een seizoen mogen doorgaan.” Het geheim van de serie is volgens Henri?tte de ‘echtheid’.

Als voorbereiding heb ik meegelopen op een advocatenkantoor en de sfeer bij Keyzer & De Boer lijkt erg op wat ik daar voelde. Iedereen heeft zijn eigen inbreng en er is een goede wisselwerking.” Ook de herkenbaarheid van de thema’s zijn volgens de 52-jarige actrice een pluspunt. “De zaken zijn realistisch; het draait niet alleen om moord, maar om dingen die echt leven in de maatschappij. We proberen het zo echt mogelijk neer te zetten. Het is natuurlijk een serie van vijftig minuten en we lopen met zevenmijlslaarzen door de procedure heen, maar de zaken blijven volledig overeind. Dat hoor ik ook van advocaten.” Keyzer & de Boer advocaten werd gisteren door [u]974.000 kijkers (madl: 13.9%)[/u] bekeken na een aflevering van Spoorloos (2,7 miljoen kijkers).

[hr][u]ONM (BNN, Ned2, 19:32)[/u] – Eric Bouwman werd anderhalf geleden, na zijn Idols-avontuur als publiekstrekker bij ONM binnengehaald. Zijn verblijf in de soap zou eigenlijk maar drie maanden duren. Anderhalf jaar later is zijn personage, ex-bajesklant Tonnie de Vries, nog steeds te zien in de soap. De verjongingskuur van het acteurbestand en de switch van Yorin naar BNN heeft de serie volgens Bouwman goed gedaan, zegt hij in het AD. “De overgang op zich zorgt natuurlijk al voor publiciteit. De programma?s die BNN maakt zijn voor een jong publiek. Daar horen wij thuis. Het grootste verschil tussen de zenders? Bij BNN mag meer. De verhaallijnen zijn heftiger. Bij Yorin voelde ik een bepaalde terughoudendheid. BNN geeft een realistischer beeld van de maatschappij. We zijn ook ingesprongen op de groepsverkrachtingen. Het publiek heeft hier heftig op gereageerd. Als je ziet hoe vaak de soap op het randje heeft gestaan. En dan nu toch weer bij elkaar geraapt door mensen die erin geloven. De kijkcijfers stijgen. Dan ben je trots. Ik heb nu mijn draai gevonden in de acteerwereld, maar het presenteren van een televisieprogramma lijkt me ook geweldig om te doen.” Hij kijkt zaterdagavond om acht uur nog altijd naar Idols. Floortje is zijn favoriet. “Maar Angelique, wow, die heeft ook een dijk van een stem zeg. Ik kijk graag. Voor mij is het nostalgie. Ik zie mezelf daar nog staan. Reinout Oerlemans die mij aankondigde, 1400 man uit zijn dak. Heerlijk.” ONM scoorde gisteren [u]844.000 kijkers (madl: 13.5%)[/u] rond 19:30 op Nederland 2.

[hr][u]Voetbal Insite (RTL7, 20:29)[/u] – Barbara Barend is al geruime tijd te zien als opvolger van Wilfred Genee in het voetbalprogramma Voetbal Insite, dat recentelijk is verplaatst van RTL 5 naar RTL 7. Barbara geeft in De Telegraaf aan dat de kritiek op haar presentatiewerk ‘het ene oor in gaat en het andere uit’. “Alleen van een paar vertrouwelingen, zoals mijn vader Frits, kan ik het hebben. En daar doe ik dan ook wat mee“, verelt de presentatrice. Enkele maanden uitte Johan Derksen, voetbaldeskundige in Voetbal Insite, zijn kritiek op de functie Barbara. Zo vertelde hij: “Denk je nou niet dat wij er zelf in slagen met z’n allen om te zeggen van: ‘Goedenavond dames en heren, hartelijk welkom bij Voetbal Insite en vanavond zijn te gast..’ Nee, daar moet de lesbische dochter van Frits Barend voor aangetrokken worden.” Barbara geeft aan dat alles nu is opgelost. “Dat akkefietje was niet leuk, maar we hebben dat op een volwassen manier uitgepraat. De buitenwacht had daar kennelijk meer moeite mee dan wij“, zegt Barbara. Voetbal Insite werd gisteren door [u]436.000 kijkers (madl: 6.1%)[/u] bekeken. Recht tegenover Voetbal Insite werd op Veronica de film ‘Dumb & Dumber’ (351.000 kijkers) uitgezonden. Deze film werd in plaats van de programma’s Fight for fame en Who’s your daddy uitgezonden, die vorige week met respectievelijk 124.000 en 108.000 kijkers van start gingen. Who’s your daddy is nu verplaatst naar de late dinsdagavond (23:00).

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen