Jamie Olivers School Dinners bij RTL 5

Topkok Jamie Oliver bindt vanaf dinsdag 7 februari de strijd aan met de vette hap op scholen in het RTL 5-programma Jamie Olivers School Dinners. De fast-food gerechten die de Britse leerlingen op school voorgeschoteld krijgen, wil Jamie de prullenbak in werpen.

Hij is vastbesloten om het tij te keren en gaat in deze vierdelige reeks een betaalbaar, gezond menu serveren op de scholen. Het programma zal vier weken lang te zien zijn rond 21.30 uur.

Er blijkt heel wat voor nodig te zijn om de jeugd hun aanlokkelijke bord friet met mayo in te laten ruilen voor hun dagelijks benodigde portie groenten“, aldus een woordvoerder van RTL. “Jamie Olivers School Dinners groeide in de UK eerder dit jaar uit tot een regelrechte kijkcijferhit. Belang- rijker is dat Jamie’s bemoeienis in de Engelse schoolkeuken daadwerkelijk geleid heeft tot ingrijpen van de regering, waardoor meer scholen zijn overgegaan op een uitgebalanceerde, gezonde maaltijd.” Volgens RTL is de strijd tegen ongezond eten op scholen in Nederland ook aan de orde.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen