385.000 kijkers voor Criminal MindsDe kijkcijfers van maandag 9 januari 2006 (SKO)

[hr][u]Criminal Minds (Veronica, 22:26)[/u] – Veronica bracht gisteren de tweede aflevering van de Amerikaanse misdaadserie Criminal Minds op de buis. Deze ging vorige week van start met 178.000 kijkers (madl: 3.0%); de tweede aflevering werd gisteren door [u]385.000 kijkers (madl: 6.9%)[/u] bekeken na 22:30.

De kritiek dat de serie te gewelddadig, vrouwonvriendelijk en te bloederig was, lijkt de kijkers niet te deren. In Amerika is Criminal Minds erg succesvol. De acteursgroep mocht ter voorbereiding op bezoek bij FBI-profilers.

Er zijn in Amerika maar 26 mensen die dat werk officieel doen“, aldus hoofdrolspeler Jason Gideon in de GPD-bladen. “Sommige zijn typisch FBI, zoals je ze in series ziet, anderen zien er weer heel gewoontjes uit. Het zijn wel stuk voor stuk hoog intelligente mensen met een ongebruikelijke geest.” Hij is het niet eens met de kritiek dat de serie te gewelddadig zou zijn. “Ik ben juist een groot voorstander van psychische suspense in plaats van fysiek geweld op televisie, en ik denk dat dat ook terug is te zien. De serie gaat meer over het be?indigen van lijden, het redden van levens en zelfopoffering van mijn personage, die intens gedreven is om het kwaad uit te bannen. CSI bracht de waarde van DNA-onderzoek onder de aandacht van een groot publiek. Ik hoop dat deze serie mensen attent maakt, zoals de bommen in Londen mensen wakker hebben geschud.

[hr][u]Op z’n Hollands (Talpa, 21:32)[/u] – Kim Holland was gisteren te zien in de tweede aflevering van haar eigen realitysoap op Talpa. Op z’n Hollands scoorde [u]278.000 kijkers (madl: 3.9%)[/u]. De 36-jarige Holland trouwde zondag in Las Vegas de twaalf jaar oudere Ruud Slakhorst. Een registratie hiervan zal later in haar soap te zien zijn. Holland in De Telegraaf: “Trouwen. We doen wat we hadden afgesproken nooit te doen. Ruud is mijn adem. Hij heeft gezorgd dat ik mezelf kon zijn.” “Ik heb nu net zo’n moeilijke boodschap als toen ik als meisje langs de deuren ging als Jehova’s getuige. Ik kan dus ook heel goed tegen negatieve energie. Mensen die mijn werk afkeuren of kritiek hebben, begrijp ik. Toen ik met Ruud filmpjes begon op te nemen, hebben we daarover ook openlijk gepraat met de ouders van de kinderen die bij Ruuds kinderen op school zaten. Ruuds oudste zoon was toen 10, de jongste 6 jaar. En we hebben ons project aan Ruuds ex-vrouw voorgelegd.” Daaropvolgend was Linda de Mol te zien in de quiz De Slimste (zie ook eerder). Vorige week haalde de quiz een gemiddelde van 350.000 kijkers. Gisteren bekeken 340.000 kijkers het programma.

[hr][u]Lakeside World Professional Darts Championships 2006 (SBS6, 18:54)[/u] – In verband met het rechtstreeks verslag van het dartstoernooi Lakeside, werden de programma’s Actienieuws en Shownieuws een uur eerder uitgezonden (18:00 en 18:25). Shownieuws stond daarmee recht tegenover concurrent RTL Boulevard. Beide programma’s scoorden respectievelijk 363.000 kijkers (vorige week: 555.000) en 311.000 kijkers (495.000). De Lakeside-uitzending scoorde na Shownieuws [u]1.003.000 kijkers (madl: 14.7%)[/u]. Vier Nederlandse darters hebben de tweede ronde bereikt van Lakeside 2006, het officieuze WK. Na Albertino Essers, titelverdediger Raymond van Barneveld en debutant Jelle Klaasen, plaatste ook Vincent van der Voort zich voor de volgende schifting. Van der Voort rekende na een moeizame opening af met de Schot Ross Montgomery: 3-1. Barneveld: “Het was dit keer niet mijn avond en dan moet je blij zijn dat je nog met 3-0 wint.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen