Erik de Zwart begint nieuwe muziekzender op tv

Foto: RTLMedia-ondernemer Erik de Zwart begint een nieuwe muziekzender op tv. Onder de titel Top 40-TV zal de Top 40 ‘van voor naar achter’ te zien en te horen zijn. Dat vertelde De Zwart donderdag op Radio 1. De Zwart, die voorzitter is van de stichting Nederlandse Top 40, ziet genoeg ruimte voor een nieuwe televisiezender. “We zijn in verre staat zijn om een eigen Top 40-kanaal te introduceren. De Top 40 zal te zien zijn in alle breedte, dus ook met Nederlandstalige muziek. Dat doet TMF bijvoorbeeld niet.

De nieuwe muziekzender van De Zwart kan dagelijks slechts veertig verschillende liedjes uitzenden. “Ik denk dat de herhalingsfactor belangrijk is“, stelt hij.

Donderdag werd bekend dat TMF, waar De Zwart zeven jaar werkte, een digitale zender wordt. Het kanaal verdwijnt daarmee van het open net. “Het is erg jammer dat een goede zender zoals TMF nu bij het grof huisvuil wordt gezet“, aldus De Zwart.

De Zwart wil in een later stadium ook beginnen met Top 40 Hitdossier TV. Deze zender moet hits uit de afgelopen decennia op het scherm brengen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen