Henny Huisman begrijpt kritiek op ambitie niet

Henny Huisman snapt niet waarom hij keer op keer belachelijk wordt gemaakt als hij zijn ambities uitspreekt. Dat zegt de presentator in weekblad Party. Huisman vraagt al jaren om een comeback als showhost. “Ik vind het nog steeds vreemd dat het wel verboden lijkt om je ambities uit te spreken. Als ik iets leuk vind, dan wordt er in Nederland verwacht dat je zegt er niks meer aan te vinden. Ik heb daar nooit aan meegewerkt. Ik heb altijd gezegd: ‘Ik wil mezelf niet verloochenen.’”

De presentator wil niet liegen. “Ik heb namelijk verschrikkelijk mijn best gedaan om op televisie te komen en programma’s te maken. Ik vind dat enorm goed gelukt, want niemand kan beweren dat ik niks bedacht of gedaan heb.”

Sommige mensen vinden dat de oudere generatie plaats moet maken, maar Huisman is het daar niet mee eens. “Dat het dan in de showbizz van Nederland zo is dat je leeftijd bepaalt dat je moet stoppen, reken ik de producenten, netmanagers en zenderbazen zeer aan.”

Er wordt door tv-makers vaak naar grote landen als Engeland en Amerika gekeken, maar daar worden presentatoren helemaal niet afgerekend op hun leeftijd. Het is écht iets van Nederland en daar blijf ik tegen ageren.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen