Maurice Wijnen rekende niet op succes Slimste Mens

Foto: Elvin BoerMaurice Wijnen, vooral bekend van zijn werk bij SBS 6, had nooit verwacht dat hij zo ver zou komen in de kennisquiz De Slimste Mens. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Samen met Erik Dijkstra zit Wijnen al in het programma sinds de seizoensopener vorige week maandag. “Had ik dat gedacht? Nee, helemaal niet. Ik hoopte alleen maar dat ik er niet direct na een aflevering uit zou moeten. Mijn kracht is denk ik dat ik van veel dingen een klein beetje weet“, zo vertelt de showbizzkenner.

Wijnen heeft veel algemene kennis. “Je ziet dat de echte specialisten misschien wel die ene moeilijke geschiedenisvraag weten, maar die hebben weer geen idee wie Mega Mindy is. Dat weet ík dan weer“, lacht hij.

Het grote publiek kent hem van Shownieuws, maar zijn échte baan is die van creatief directeur bij Joop van den Ende. “Ik ben heel geleidelijk aan bekend geworden. Ik vind het nog steeds raar als mensen me herkennen.”

Wijnen kan zich nu wel beter verplaatsen in bekende musicalcollega’s als Chantal Janzen. “Al is het absoluut niet hetzelfde: ik ben bekend, niet beroemd. Toch begrijp ik nu hoe groot de druk is van al die aandacht.

Kandidaten mogen maximaal acht afleveringen meedoen aan De Slimste Mens. Vanavond zou dus zijn laatste uitzending zijn, maar die aflevering gaat niet door in verband met de dag van nationale rouw.

De aflevering die vanavond te zien zou zijn, wordt nu voorafgaand aan de reguliere aflevering van morgen uitgezonden.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen