Woede om Wilma Nanninga’s bewering over GTST-acteur

Telegraaf-journaliste Wilma Nanninga heeft zich de woede op de hals gehaald van diverse partijen door te beweren dat GTST-acteur Everon Jackson Hooi homo is en in de kleedkamers seks heeft met collega Ferry Doedens. Een schande, vindt RTL Boulevard-deskundige Albert Verlinde het. “Het is heel heftig. Een oude wet voor mij dat áls iemand al homoseksueel is, het aan de persoon zélf is om dat naar buiten te brengen, en niet aan een journalist“, zo vertelt hij.

Nanninga gaat volgens Verlinde veel te ver. “Er wordt gewoon keihard gezegd dat hij op de set regelmatig met Ferry Doedens de kleedkamer induikt om hem alle hoeken van de kleedkamer te laten zien. Dat vind ik wel heel ver gaan. Het is echt om zo boos over te worden.

Philip Tijsma van het COC sluit zich erbij aan. “Of je nou hetero, homo, bi of transgender bent: er is maar één iemand die erover gaat hoe en wanneer je het naar buiten brengt. Stel dat je moeder dit in de krant leest, zoiets heel persoonlijks, dat is gewoon niet hoe je het moet doen.”

Verlinde heeft met Hooi gesproken. “Hij zei: ‘Eén ding. Of ik op mannen of vrouwen val, daar heeft niemand iets mee te maken. Als ik er al wat over wil zeggen, doe ik het zeker vandaag niet. Nu lijkt het alsof ik ga reageren omdat Wilma Nanninga zo moedig is geweest om dit te publiceren. Dat doe ik niet. Of ik hetero ben of homo, ik kom er mee naar buiten op mijn moment.’

Het andere wat hij zei: ‘Ik ken die dame niet eens. Ze noemde me Bing en ik heet gewoon Everon. En er wordt gewoon gezegd dat ik op de set seks heb met medewerkers. Dat is natuurlijk helemaal beneden alle peil.‘”

Nanninga verdedigt zichzelf. “Ik praat veel met GTST-collega’s en daar hoorde ik het ook. Het is alom bekend dat hij met jongens stapt en ook andere dingen doet. Dat is geen geheim. Ik geloof dat als heel Hilversum erover praat dat hij allang uit de kast is. Het enige wat ik doe is dat ik vertel wat iedereen al heeft gehoord.

Verlinde: “Al heb ik duizend keer gehoord dat Wilma Nanninga het met zeven konijnen doet, dan zeg ik nog niet dat het een konijnenwipper is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen