Roel van Velzen werd zichzelf op tv door Nick & Simon

Roel van Velzen heeft het idee dat hij door Nick & Simon weer zichzelf is geworden op televisie. Dat vertelt de zanger in De Telegraaf. Van Velzens beroemdheid op televisie begon bij de VARA. “Echt bekend werd ik toen ik begon met regelmatig optreden in het programma De Wereld Draait Door. Ik stapte daar heel onbevangen in, ik improviseerde wat en dacht er niet al teveel bij na. Na ongeveer een half jaar begon het effect van zo’n groot podium tot mij door te dringen.

Mensen herkenden hem op straat. “Ineens viel het kwartje bij mij, over wat er gebeurt als meer dan een miljoen mensen je regelmatig zien. Toen raakte ik mijn onbevangenheid kwijt. Ik werd heel zelfbewust op tv. Dacht voortdurend na over wat ik zei, hoe ik het zei, echt alles.”

Van Velzen ging zich een bepaalde houding aanmeten. “Die heb ik pas bij The Voice weer van me af kunnen schudden. Dat kwam vooral door Nick en Simon. Ik had ze een half jaar voor The Voice leren kennen bij De Zomer Voorbij.

Het klikte meteen, ook op muzikaal vlak, en na een paar dagen had ik al het gevoel dat ik ze al jaren kende. Lekker melig, lol maken, alles klopte. Daarom was ik ook zo enthousiast toen bleek dat zij ook aan The Voice zouden meedoen.

In mijn omgang met hen kon ik me geen houding meer aanmeten, zo werd ik ook op tv weer helemaal mezelf.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen