Caro Emerald werd afgewezen door Idols

Caro Emerald deed jaren geleden mee aan het RTL 4-programma Idols, maar kwam niet eens door de voorrondes. Dat vertelt de zangeres in VARAgids. Emerald heeft inmiddels meerdere hits op haar naam staan en is succesvol in Engeland, waar ze zelfs in de oudejaarsshow van Jools Holland stond. “Ik heb een keer meegedaan aan Idols, uit nieuwsgierigheid. Mijn auditie is nooit uitgezonden. Meedoen aan een talentenjacht is niks voor mij“, blikt de artieste terug.

Later gaf Emerald zangles aan kandidaten uit talentenjachten en ze zat zelfs eens in de pre-jury van Popstars. Slechts één van haar leerlingen is doorgebroken. “Alleen Richy Brown, die nu met Gordon in LA The Voices zingt. Drie tot zes maanden na zo’n talentenjacht zijn de kandidaten helemaal hot, maar als de carrière dan niet doorzet, is het klaar.

Nu worden haar liedjes gezongen in The Voice. “Dat is een super compliment. Toen ik het voor het eerst zag, viel me pas op hoe lastig het is om een liedje als A Night Like This te zingen. Al die worden, heel weinig ademruimte.

Het lijkt misschien heel simpel als ik het doe, maar ik sta keihard te buffelen op het podium“, besluit ze.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen