‘Hart van Nederland gaat geen kijkers verliezen’

Foto: Govert de RoosFons van Westerloo, voormalig SBS-baas en één van de grondleggers van Hart van Nederland, verwacht niet dat de kijkcijfers van het programma zullen dalen nu SBS 6 drie boegbeelden heeft ontslagen. Dat zegt de tv-kenner in De Telegraaf. De Hart-gezichten zijn volgens hem van ondergeschikt belang. “Mensen kijken naar Hart van Nederland vanwege de inhoud van het programma en niet vanwege de presentatrices. Zij lezen uiteindelijk – met alle respect – gewoon het nieuws voor.”

Van Westerloo begrijpt de keuze om Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit de laan uit te sturen. “De formule van Hart van Nederland werkt, maar de concurrentie zit niet stil. Zelfs het journaal heeft aangekondigd dat ze dichter op de mensen willen gaan zitten. De keuze van SBS is heel riskant, maar als zender moet je durven te vernieuwen.”

Voor de presentatrices vindt hij het ontslag geen drama. “Het is natuurlijk heel triest dat de dames ontslagen zijn, vooral omdat ze hun werk verschrikkelijk goed gedaan hebben, maar dit hoort bij het vak. Presentatrices krijgen een flink salaris, dat veel hoger ligt dan het modaal, omdat de dag van ontslag onvermijdelijk is.

Na de zomer zijn de vernieuwingen doorgevoerd en volgens Van Westerloo is ‘Hart’ dan nog steeds een succes. “Als de inhoud van het programma goed is, dan zullen de mensen blijven kijken.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen