Wilfred Genee openhartig over trauma: ‘Ik was bang’

Wilfred Genee draagt al vele jaren een trauma met zich mee. Na de scheiding van zijn eerste vrouw durfde hij drie maanden bijna niet thuis te komen. Dat heeft hij onthuld op BNR Nieuwsradio. Genee was bang om aangevallen te worden door zijn kat. “Ik heb een enorm traumatische ervaring met een kat gehad. In mijn eerste huwelijk namen we om de relatie te redden een kat, in de hoop dat het nog wat zou worden. We haalden hem uit een kennel, maar het was een valse kat.

Het was een vreselijk beest. “Als je lief was tegen die kat, dan was hij ook lief tegen jou, maar als hij zich omdraaide, dan hing hij in je benen. Toen gingen we uit elkaar en heb ik de kat nog drie maanden gehad.”

Die maanden waren hels. “Die kat sliep elke nacht bij mij in bed, wat ik aan de ene kant verschrikkelijk vond, maar toen dacht ik: als hij dat fijn vindt, laat dan maar liggen. Hij ging dan tegen me aan liggen, maar dan stond ik ’s ochtends op, liep ik naar de badkamer toe en dan hing hij gewoon in m’n benen.”

Het was vreselijk pijnlijk. “Echt met die nagels, weet je, en bijten, enzovoorts. Ik heb hem bij zijn staart gepakt en bijna over het balkon gemikt. Dat was zo traumatisch.”

Maandenlang hikte Genee op tegen zijn thuiskomst. “Ik was drie maanden lang bang om mijn huis binnen te komen. Die kat bleek verlatingsangst te hebben, want hij was heel slecht behandeld door het baasje ervoor. Zodra wij weggingen, had hij het idee dat hij verlaten werd.”

Heeft hij de kat uiteindelijk gevild? “De kat is daarna naar m’n ex-vrouw gegaan en heel rustig geworden, ha ha.

Foto: PowNed

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen