Anti-Piet-activisten versperren loopbrug naar Mediapark

Geplaatst op ma 12 nov 2018 om 10:40

Enkele tientallen actievoerders hebben vanochtend korte tijd de doorgang op de voetgangersbrug over het spoor bij station Hilversum Mediapark versperd om te protesteren tegen Zwarte Pieten in het Sinterklaasjournaal. Dat heeft de actiegroep zelf laten weten. De activisten stonden op de voetgangersbrug met een spandoek met de tekst ‘De NTR komt niet over de brug’. “Treinreizigers die naar het Mediapark willen moesten daardoor ongeveer tien minuten omlopen“, aldus de actiegroep.

Het Sinterklaasjournaal is beeldbepalend voor het uiterlijk van Sint en Piet door heel Nederland, meent de groep. “Al jaren vertraagt de NTR de afschaffing van Zwarte Piet. Daarom vertragen de activisten nu medewerkers van de NTR op weg naar hun werk.”

Op een door activisten opgestelde open brief aan de NTR volgde geen enkele inhoudelijke reactie, meent de omroep. “Daarom hebben de activisten besloten tot een actie bij het Mediapark. De eis van de actievoerders is de definitieve afschaffing van Zwarte Piet bij het Sinterklaasjournaal. RTL en Nickelodeon gingen de NTR al voor bij het afschaffen van Zwarte Piet.”

Het gaat allemaal veel te langzaam, vinden de activisten. “In 2018 is het twaalf jaar geleden dat het Sinterklaasjournaal regenboogpieten introduceerde en een eerste stap leek te zetten richting afschaffing van de racistische Zwarte Piet. In de afgelopen twaalf jaar is voor de actievoerders duidelijk geworden dat de NTR Zwarte Piet is gaan zien als verdienmodel; een garantie op aandacht voor het Sinterklaasjournaal.”

De actievoerders weten van contacten binnen de NTR dat het een relatief kleine groep hooggeplaatste medewerkers is die de verandering tegenhoudt. Veel medewerkers bij de NTR zijn het zat en willen dat Zwarte Piet gewoon verdwijnt uit het Sinterklaasjournaal. Een NTR-medewerker vertrouwde de actievoerders toe dat dit vermoedelijk pas zou gebeuren als de druk op de NTR zelf wordt opgevoerd.”

Die druk probeerde de actiegroep vanochtend dus op te voeren. Volgens de actiegroep waren er ‘zo’n vijftig actievoerders’ bij het protest, volgens NU.nl ging het in werkelijkheid om ‘tussen de twintig en dertig mensen’.

Het protest begon om 8.30 uur en eindigde om 9.30 uur op verzoek van de politie.

Foto: Actiegroep De NTR komt niet over de brug, vrij te gebruiken
45 Reacties op “Anti-Piet-activisten versperren loopbrug naar Mediapark”


 1. Piet de zwart

  GA WERKEN TUIG!

 2. kampie

  moeten ze niet werken? allemaal een snipperdag genomen voor deze zaak blijkbaar

 3. Woiiter

  Stelletje mongeaulen

 4. Pieter Kar

  uitkering afpakken, kennelijk hebben jullie genoeg tijd over om een baan te zoeken.

 5. Piet

  Zou dit tuig nou ook vervolg worden net als die frieze helden ?

 6. xandertje

  Rustig mensen, ze zijn heus wel gearresteerd en worden gestraft en beboet voor het onaangekondigd blokkeren van een openbare brug, het opruien en de kosten die zijn gemaakt omdat er 100-mensen te laat op het werk kwamen omdat ze via een grote omweg op het werk moesten komen.

 7. Remi

  Ik merk dat ik ontzéttend agressief word van dat werkschuw tuig.

 8. Henk

  Mensen laat zwarte Piet toch los. Het past niet meer in deze tijd.
  Zwarte mensen uit Suriname en de Antillen zijn niet het probleem in dit land maar het geloof van mensen die niet uit deze landen komen!

 9. Maxer

  Met een k uppel uitelkaar slaan.

 10. jomari

  @Henk,10.55
  Kort en bondig, zo is het!

 11. Curryworst

  Nou ja, enkele tientallen.
  Op een andere foto telde ik slechts 17 mensen. Voornamelijk blan ken en een enkel boos ne gertje.

 12. Dien

  Hard aanpakken dat tu*g. Waterkanon, traangas en de w*penstok en dan die tunnel uitknuppelen. Uitkeringen van dit werkschuwe t*ig afpakken, subsidie afpakken, toeslagen afpakken en die Engelsprekende sensatiezoekende meelopers ons land uitzetten als persona non grata.

 13. Curryworst

  @Henk
  Mon 12 Nov 2018 om 10:55
  Nee, niet mee eens.
  Als we nu al gaan toegeven aan een klein groepje agressieve drammers waar eindigt het dan?
  Dan moet het kruis van de mijter van Sinterklaas omdat het kwetsend kan zijn voor andersgelovigen. Maar ook trau mati serend voor degenen die misb ruikt als kind door de past oor bijvoorbeeld. Te confronterend die mijter.
  Dat staat dan een inclusieve samenleving in de weg en nog meer van dit soort link se blablabal onzin.

 14. Wolter

  Op verzoek van politie, wat op verzoek oppakken dat tuig.

 15. Wim

  Kapot schieten dat tuig

 16. Ron

  Iedereen is vrij te protesteren en terecht, maar van de NTR hebben ze toch niets te vrezen, die zijn toch best wel anti-Zwarte Piet?

 17. Johan

  Het moet niet gekker worden, een kleine groep stelt eisen dus de meerderheid moet wijken. Ben benieuwd of deze blokkeerPieten nu ook worden vervolgd.

 18. lvs2015

  Nu zie je dus wat een Quincy Gario met zijn leugen en indirect een Sylvana Simons allemaal bewerkstelligen. Spanningen en regelrechte haat tussen bevolkingsgroepen onderling omdat elke vorm van redelijkheid en fatsoen weg is. Dank Quincy Gario met je leugen over dat je moeder ooit door een kind omdat ze zwart was, als zwarte piet werd bestempelt en jij er vervolgens een drama verhaal van maakte dat de linkse media van DWDD/Pauw maar al te graag uitbuitte en als een ‘waarheid’ neerzette. In deze zie je die Quinct Gario adepten dus schreeuwen ‘vreemdzaam proces’ maar onderwijl dit als legitiem excuus gebruiken om doodleuk hun leugen dat zwarte piet racistisch is anderen op te dringen, wegen te blokkeren en al wat niet meer. Gaan die D66 rechters nu ook deze mensen allemaal fors straffen of ligt dat nu ineens anders omdat….ze zielig zijn en je ze beter moet begrijpen? Je weet zoals sommige mocro’s ook altijd doen als ze hun zin niet krijgen.

 19. ome H

  Optyfen die handel

 20. Sven L.

  Iedereen mag protesteren, ook deze groep. Vind het overigens best leuk gevonden; NTR komt niet over de brug (en vervolgens op een brug gaan staan).

  Had het ff gemeld bij de gemeente, niks aan het handje.

  Overigens is de Pietendiscussie écht iets uit de Randstad hoor. Hier in het Rijk van Nijmegen (stad + omliggende gemeentes) zijn de winkelcentra fantastisch versierd met Sinten, Zwarte Pieten etc. etc. De etalages stralen echt feest uit en alle winkeliers doen mee. Demonstraties kennen we hier niet rondom Sinterklaas. En op 6 december transformeert de boel naar kerstmis.

 21. Maarten

  Ik mag toch hopen dat deze figuren ook worden vervolgd voor het blokkeren van een openbare loopbrug, hoe is dat zoveel anders dan een snelweg?

 22. west

  Nederland is gek geworden OPPAKKEN EN 1000 ERO BOETE GEVEN

 23. LD

  Toch op zn minst ook eentaakstraf mag Ik Hoorn..?

 24. Wanny

  Dus 50 mensen eisen iets en zijn dan boos dat ze hun zin niet krijgen.

 25. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Op de foto zie je types die het minst tolerant in Nederland zijn. Zie alleen al hoe het sinterklaasfeest misbruikt wordt. Alles om tweedracht en haat in de samenleving te creëren. Daar gedijen deze types het beste mee. Want wat moeten ze met hun vrije tijd doen als alles erg gemoedelijk en harmonisch is?

 26. Robbie

  Vorige week was er nog een uitspraak van de rechter dat je het verkeer niet mag hinderen. Daar had en heeft de rechter gelijk in. Ik ga er dan ook van uit dat er vervolging gaat plaatsvinden. Anders hebben we te maken met klasse Justitia En ze hebben vast allemaal vrij gevraagd voor hun werk. .

 27. Ray

  Voor hinderen van het verkeer krijg je tegenwoordig een boete, een taakstraf én een voorwaardelijke celstraf. Dus OM, sla je slag!

 28. Pluk vd Petteflet

  Dit kan toch niet?
  Hoe is het mogelijk dat 20 mensen een heel land gijzelen met een zelfverzonnen politieke correctheid.
  Medelijden krijgen we bijna met die mensen dat ze zich zó gekwetst opstellen en dat ze nu dus in die rol moeten blijven anders verliezen ze naast alle respect pok nog hun geloofwaardigheid. Die Jeffrey is een fulltime antipietenactivist.
  Je zou hem een leuke hobby toewensen maar hij heeft het te druk met z’n businessmodel van slachtoffer/zwartepietenhater.
  En dat siert ‘m niet.

 29. ox

  niet iedereen moest omlopen,een flinke douw was voldoende,beginnen ze wel te schelden,maar ze deden niets.

 30. Nick

  Gewoon dreigen met het laten stopzetten van hun wajong.

 31. topi

  @Nick: wat doe jij hier op deze site. Zelf waarschijnlijk een heel dikke uitkeringstrekker.

 32. greg

  @topi, of kind van bekende familie. hahahaha

 33. Pakalu Papito

  @Henk

  Blijkbaar past Zwarte Piet wel in deze tijd, want de overgrote meerderheid wil hem gewoon. Bovendien begrijp je niet helemaal dat de meeste mensen uit Suriname en de Antillen ook geen probleem hebben met Zwarte Piet. Dus wie ben jij om te bepalen wat wel of niet in deze tijd past? Mijn advies aan jou: maak je niet zo druk om Zwarte Piet, het is een onschuldig sprookjesfiguur.

 34. west

  HOU MN HART VAST VOOR VOLGEND JAAR…..de paashaas mag ook niet meer !!

 35. Kamikaze

  “Veel medewerkers bij de NTR zijn het zat en willen dat Zwarte Piet gewoon verdwijnt uit het Sinterklaasjournaal.”

  Mooie informatie voor de kinderen van deze mensen. Als je maar hard genoeg zeurt, krijg je elke dag ijs en pizza in plaats van groente en fruit.

 36. Mark

  Kijkt het UWV ook even mee…

  Gelijk inkorten, dan zijn ze zo uitgedemonstreerd met een camera op hun snufferd. Meestal zijn deze types toch cameraschuw (Opsporing Verzocht, Wegmisbruikers, Opgelicht, Stegeman / Van der Spek programma’s).

  Als ze “gediscrimineerd” worden zijn ze ineens wel mediagéil. Met uitkering korten / stoppen zijn we ook gelijk van die hele piet discussie af.

 37. Mark

  Natuurlijk is die piet discussie echt iets van de randstad of Den Haag of Amsterdam, alwaar je je als blanke Nederlander waant alsof je in het buitenland bent.

  Wij hoeven het niet in ons hoofd te halen om te gaan klagen over het Suikerfeest of de Ramadan.

 38. Karel

  Even voor de goede orde: de snelste weg naar het pand van de NTR is niet via de brug maar door naar het einde van het perron te lopen.

  De meeste mensen die hier tegen werden gehouden hebben niks met de NTR te maken even afgezien van het feit dat de NTR zo’n beetje de kleinste werkgever is op het mediapark. En daar komt dan nog bij dat zelfs de meeste mensen die werken bij NTR hier niks mee te maken hebben.

  Bezopen actie en nergens voor nodig.

 39. Bobby Eden

  Waar zijn de blokkeerfriezen als je ze nodig hebt..

 40. zorro

  Geef ze een schoffel en een hark en laat ze plantsoenen schoonmaken.

 41. Barry

  180 uur taakstraf voor deze blokkade

 42. sylvana simons

  hier ga ik een stokje voor steken

 43. dieuwertje blok

  ik presenteer aleen nog maar in zwart wit

 44. Criticus Maximus

  Ik vind dat de Zp-discussie best gevoerd mag worden.
  We hebben onze identiteit als Nederland al lang opgegeven. We zijn een land vol idioten. We vechten in tribale samenlevingen zoals afganistan voor democratie… we leggen ze dat op… niemand daar zit er op te wachten… we zijn grossier in het leveren van politieke idioten.
  De ZP discussie is daarom ook een goed voorbeeld. Drie mensen vinden het niet leuk, die hallucineren zich suf over al hun menselijke negatieve emoties en presenteren dit als de echte waarheid waar iedereen zich naar moet schikken.
  Het zou me niks verbazen als de minderheid de meerderheid domineert.

  het slavernijverleden is iets anders… dat is, al hoewel gebruikelijk toen, met de kijk van nu… te verafschuwen. Zwarte Piet is super okee…. zonder hem kwam er geen cadeau op de goede plek, gelukkig lukt dat alleen onder verantwoordelijkheid van de Witte Sinterklaas. De manager. :)

 45. Zo zit het

  Uiteraard allemaal werklozen of zouden ze een snipperdag genomen hebben. Dat laatste gelooft niemand natuurlijk. Ik ben het eens, blokkeerfriezen werken gewoon en deze demonstranten kunnen die uren wel voor hun rekening nemen.
  Een grote 70% is nog steeds voor Zwarte Piet…………………………

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.