Transfer Caroline Tensen naar RTL 4 ‘ging heel snel’

De overstap van Caroline Tensen van Avrotros naar RTL 4 is heel erg snel gegaan. Het hangt vooral samen met de verhuizing van haar programma Postcode Loterij: Eén tegen 100. Dat vertelde de presentatrice dinsdagavond in RTL Boulevard. Eén tegen 100 was niet meer welkom bij de NPO. “Eén tegen 100 stond al een beetje op de tocht, om het maar zo te zeggen. De NPO is verplicht om alle programma’s onder de loep te nemen en wij komen nou net niet door die test heen.

Ze doelt op de nieuwe amusementstoets bij de NPO. “Het heeft een iets te hoog amusementsgehalte, laten we het zo noemen.

Peter van der Vorst: “Dus Ranking the Stars wel en een kennisquiz als Eén tegen 100 niet?

Tensen: “Ja. Dat is heel lastig, maar de AVROTROS vond het ook echt heel erg jammer, maar er is gewoon niets aan te doen. Regels zijn regels. Ik heb geprobeerd ze te begrijpen, maar het is heel lastig. Het luistert nauw.”

Nu gaan Tensen en haar quiz dus naar RTL 4. “Het is heel erg snel gegaan. Het ging in een stroomversnelling, want ik heb eigenlijk vorige week pas gehoord dat we definitief naar RTL zouden gaan. Vanmiddag ben ik bij de grote baas geweest, Sven Sauvé, en bij Ellen. Ik heb een superleuk gesprek gehad. Voor hen ging het ook wel heel snel. We weten nog niet wat we gaan doen met elkaar in de toekomst.”

Tensen gaat geen Art Rooijakkersje uithalen. Ze claimt niet de presentatie van Wie Ben Ik, dat vroeger door haar gepresenteerd werd. “Nee, dat doet Wendy al.”

En wat gebeurt er met DNA Onbekend? “Ik zit middenin de opnames van DNA Onbekend, dus dat gaan we sowieso afmaken. Het is een kindje van me, maar wat daarmee gebeurt: ik heb werkelijk geen idee. Het wordt sowieso nog uitgezonden in maart bij de AVROTROS.”

Wat ze bij RTL gaat doen weet ze nog niet. “Voor de rest was het vooral een heel prettig gesprek bij RTL vanmiddag. Zij zijn ook blij dat ik met Eén tegen 100 ben gekomen en wat we gaan doen, daar gaan we heel hard aan werken met elkaar. We staan open met alles en ik ben gewoon heel blij.”

De hoofdmoot blijft Eén tegen 100. “Ik verhuis altijd met Eén tegen 100 mee. We zijn er in 2000 mee begonnen en ik ben al meer dan 25 jaar verbonden aan de Postcode Loterij en Eén tegen 100 is daar een programma van. De loterij is mijn familie en Eén tegen 100 mijn kind. Nu is RTL ook weer mijn familie.”

Het is wel mooi, want ik ben heel lang geleden ook begonnen bij RTL Véronique. Ik moet zeggen: het is toch wel een heel bijzondere dag.”

Lees ook: Caroline Tensen en Eén tegen 100 verhuizen naar RTL 4 (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen