Liesbeth Kamerling blijkt tijdens interview hoogsensitief

Liesbeth Kamerling, bij het grote publiek nog altijd bekend van haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden, ontdekte tijdens een interview dat ze een hoogsensitieve vrouw is. Dat vertelt ze in gesprek met de Vrouw. De 42-jarige Kamerling voelde zich altijd al enorm anders, maar sinds vorig jaar weet ze waardoor dat komt: ze is hooggevoelig. “Ik kwam er vorig jaar pas achter, toen ik een interview met Psychologie Magazine had, samen met andere hooggevoelige ­bekende Nederlanders.

Kamerling had toen nog nooit van hoogsensitiviteit gehoord. “Ik wist niet eens wat het was! Ben me er meteen in gaan verdiepen, en het was alsof ik over mezelf las. Ik voelde me altijd zo anders, maar zo veel mensen bleken dit te hebben.”

Waar heeft ze dan last van? “Mijn man en ik hadden weleens ruzie omdat ik overprikkeld was. Zoals hij bestek in de la legt bijvoorbeeld… Alsof hij het erin smíjt, zo klinkt dat voor mij. Vond hij gezeur.

Ook Facebook kan ze niet aan. “En lees ook geen kranten. Dat is gewoon te veel informatie voor mij. Het geluid van mijn telefoon heb ik uit staan, anders word ik gek. En ik laat ’m vaak thuis.”

Verder doet Kamerling ook geen boodschappen meer vlak voordat ze gaat koken en gaat ze niet meer naar een luidruchtig restaurant waar ze altijd heen ging.

Andere hooggevoelige BN’ers zijn Daphne DeckersMarian Mudder en Marjon de Hond.

Het Vrouw-interview met Liesbeth Kamerling, waarin ze ook nog verteld over de zelfmoord van haar broer Antonie Kamerling, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen