M zit erop: talkshow voldeed niet aan verwachtingen

Bedankt voor het kijken, tot de volgende M.” Met die woorden sloot Margriet van der Linden vrijdagavond de allereerste serie van haar NPO 1-talkshow af, maar of het daadwerkelijk tot een volgende serie komt is nog lang niet duidelijk. Van der Linden heeft NPO’s tv-baas Frans Klein teleurgesteld met haar scores op het DWDD-slot. Zijn opdracht was om elke dag tussen zeven en acht minstens twintig procent van alle tv-kijkers te scoren, maar dat is haar nog geen week gelukt.

Van der Linden scoorde in deze laatste uitzendweek gemiddeld 566.000 kijkers (13 procent), al zijn de cijfers van deze week niet heel representatief omdat de talkshow twee keer moest concurreren met voetbal.

Klein maakte er eind augustus op de seizoenspresentatie van de NPO geen geheim van dat hij de kijkcijfers van M te laag vindt. Ook vond hij dat het programma zijn vorm nog niet had gevonden.

Over het algemeen zijn de recensenten redelijk positief over M, maar zijn de kijkers minder over haar te spreken. Ze wordt door veel kijkers niet zo sympathiek gevonden als bijvoorbeeld Eva Jinek.

Met name Angela de Jong van het AD is lyrisch over Van der Linden, want zij schoof haar zelf ooit naar voren als potentiële presentator voor het DWDD-slot.

Arjen Fortuin van NRC tekent dit weekend vier redenen op waarom M op de buis moet blijven.

Lees ook: Frans Klein vindt kijkcijfers M te laag (29 augustus)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen