Tv-aanbieder Ziggo jaagt medewerkers de auto uit

Medewerkers van tv-aanbieder VodafoneZiggo moeten een stukje comfort inleveren door de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor bij het centraal station van Utrecht in oktober. Ze zien hun leaseauto ingeruild voor een OV-kaart. Dat heeft het bedrijf laten weten. Alle 7.500 medewerkers op de kantoren en in de  winkels krijgen vanaf die maand een NS-Business Card waarmee zij kunnen reizen met het openbaar vervoer. Er gaan tegelijkertijd minimaal 500 leaseauto’s de deur uit.

Diverse kantoren van Vodafone en Ziggo worden in oktober samengevoegd in een nieuw pand in Utrecht. “Het besluit om het OV voor alle medewerkers te gaan vergoeden sluit aan bij onze keuze voor een nieuw centraal hoofdkantoor in Hoog Catharijne, pal naast station Utrecht Centraal“, zegt directeur Jeroen Hoencamp.

Het mediabedrijf bespaart geen kosten met deze maatregel. “We gaan voor méér openbaar vervoer en minder auto’s. Dat betekent minder CO₂-uitstoot, maar ook dat onze collega’s niet meer in de file staan en zonder gedoe de stad in komen.

VodafoneZiggo hoopt met de keuze voor gratis openbaar vervoer een reductie van ongeveer 35 miljoen wegkilometers, zo’n 3.500 ton CO₂ per jaar, te realiseren. Dat komt neer op 873 keer de aarde rond of meer dan 67.000 ritten met de auto van Amsterdam naar Parijs.

Alleen voor een beperkt aantal medewerkers die altijd onderweg zijn naar klanten en externe locaties, zal een leaseauto beschikbaar blijven.

Foto: VodafoneZiggo

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen