Catherine Keyl had nooit voor Twan Huys gekozen

Catherine Keyl had nooit voor Twan Huys gekozen als het nieuwe boegbeeld van de late avond van RTL 4. Dat zegt de televisiedino in gesprek met de Weekend. Keyl vindt het een merkwaardige keuze voor een amusementszender. Toch geeft ze hem een kans. “Laten we hem het voordeel van de twijfel geven. Het zou niet mijn keuze zijn. Ik denk dat je iemand nodig hebt die ook lollige dingen kan doen, maar misschien is het wel fantastisch, ik weet het niet. Ik hoop het voor hem.”

Ze vindt het in elk geval niet zo leuk dat Huys ging lachen om de aanslag op De Telegraaf, waarin ze een column heeft. “Het was niet leuk. Hij had het ook voor De Telegraaf op kunnen nemen.”

Het is de bedoeling dat Huys de puinhopen van Humberto Tan gaat opruimen. “Het probleem was dat hij te veel meeging met zijn redactie en te veel een soort omroepblad voor RTL werd. Humberto had zijn journalistieke eisen hoger moeten stellen. Dat heeft hij niet gedaan en dat vind ik jammer.”

Journalistiek gezien heeft Huys iets meer bagage. “Dat is in orde natuurlijk.”

Maar: “Ik ken hem niet als presentator die lichte onderwerpen doet, gesprekken houdt met zangers en grapjes maakt met mensen. Maar we gaan het zien. Ik hoop dat hij het kan.”

Had RTL 4 niet beter voor Keyl kunnen kiezen? “Ik wil misschien nog een keer ergens als gast, maar niet meer met een programma. Ik merk steeds meer dat ik, als ik voor iets gevraagd word, in eerste instantie heel enthousiast reageer, maar als ik dan nadenk over de consequenties, dan besef ik dat het heel veel verplichtingen met zich meebrengt.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen