Peter R. de Vries vindt Turkse weekendscholen prima

Geplaatst op Mon 13 Aug 2018 om 17:00

Peter R. de Vries vindt de komst van Turkse weekendscholen naar Nederland geen enkel probleem. Hij begrijpt de massale verontwaardiging hierover in ons land niet. Dat laat de RTL Boulevard-ster weten op Twitter. De Vries, die met zijn juridische kantoor de politieke partij DENK van de Turken Özturk en Kuzu steunt, vindt het plan van de Turkse president Erdogan prima. “Grappig dat iedereen weer in paniek is omdat Turkije weekendscholen in Nederland wil. Nou en…?!

Nederland doet precies hetzelfde, meent De Vries. “Wist u dat er meer dan 200 Nederlandse onderwijsinstellingen in 115 landen zijn? Het is weer selectieve verontwaardiging…

De Vries is recentelijk op televisie twee keer in de bres gesprongen voor de politieke partij DENK, dat ook wel ‘de lange arm van Erdogan’ wordt genoemd.

RTL Boulevard gaf De Vries zelfs ruimte om de rechtszaak tussen DENK en BNNVARA te becommentariëren, terwijl zijn zoon de advocaat is van DENK.

Foto: RTL
93 Reacties op “Peter R. de Vries vindt Turkse weekendscholen prima”


 1. animo

  Hij heeft gelijk er zijn ook chineese scholen net of dat zoo’n geweldig land is.

 2. Frenkie

  Er zijn hier geen Chinezen die met een Chinese vlag op de Erasmusbrug zwaaien, de openbare orde verstoren en schreeuwen dat niet Rutte maar Xi Jingpin hun leider is.

 3. 076

  De Vries heeft een klap van de molen gehad.

 4. ycheweiz

  Nederlandse scholen in het buitenland zijn er voor expats, deze keren meestal weer terug naar Nederland. Turkse scholen voor 3de of 4de generatie gastarbeiders, woord betekent geen werk, geen gast, gaan meestal niet terug naar Turkije. Vandaar geen goede vergelijking van Peter Turk de Vries, daarnaast staat politieke inmenging op de school wel vast. Want wie betaald, bepaald.

 5. Barend-Jan Zwartkijker

  Peterj Erj de Vrjies is volgens mij, samen met wat familieleden, lid van DENK. Kan bijna niet anders. Zal binnenkort ook op TV (RTL/BNN BLVD) bekend maken dat hij zich gaat bekeren tot islam; Petrus Ibn El Hollandia-de Vries????

 6. Kuhwiebush

  In de Middeleeuwen zou hij met pek en veren door de straten worden gejaagd. Nu ondersteunt hij het beleid dat de middeleeuwen weer terug wil halen. Want dat krijg je als de Islam het voor het zeggen krijgt.

 7. A.Zijn

  Je spreekt jezelf tegen, Kuhwiebush.

 8. Karel

  Peter de Vries moet zijn stinkende bek houden. De islam is een gezwel.

 9. Ray

  Peter R. was altijd al een humorloze droogkloot, en vanaf nu is hij ook niet meer serieus te nemen.

 10. Huib

  Het gelijk van Wilders:

  https://www.hpdetijd.nl/2018-08-13/turkse-scholen-in-nederland-het-gelijk-van-geert-wilders/

 11. Darius

  ycheweiz 17:29 Precies zoals je zegt. De voorstanders van deze weekend scholen zeggen dat Turkse les in de moedertaal, het Nederlands zal verbeteren.
  Volslagen onzin. We hebben nu de derde generatie Turken dus die moedertaal is niet de Turkse. Zij zouden het Nederlands moeten beheersen als hun moedertaal. Het spijt me te moeten constateren dat helaas de meeste voorheen Turken nauwelijks goed Nederlands spreken. Ook 3e generatie Turken spreken onderling Turks met elkaar. Kijken Turkse tv, lezen Turkse kranten. De Vries lu*t weer eens uit zijn nek. Deze man meent werkelijk overal verstand van te hebben. Weekendscholen?: prima maar dan om eens goed Nederlands te leren.

 12. Kuhwiebush

  A.Zijn, hoe dan?

 13. A.Zijn

  Huib, de naz¡homo.

 14. Dongel

  @Darius

  Het leren van een vreemde taal heeft een positief effect op je moedertaal. Dat is gewoon een feit. En ik zeg dat niet omdat ik voor dit idee ben, want ik ben faliekant tegen. Erdol*l speelt enge spelletjes.

 15. Jaap

  Helemaal eens met @Frenkie en @Vcheweiz.

  Peter R. de Vries verdiept zich helemaal niet in de materie en begrijpt blijkbaar niet wat de consequenties hiervan zijn. Hij roept zelf ook maar wat. Hij heeft wel eerdere uitspraken gedaan die best afwijkend zijn. Wat zijn goed recht is. Peter R. moet wel realiseren dat zijn kleinkinderen hier nog last van gaan krijgen. Leuker gaat het er niet op worden met Denk en Erdogan en de mensen die ermee weglopen.

 16. Nick

  Peter is heel fout.
  Kon het ook volkomen begrijpen dat mensen wraak namen op charlie hebdo.
  Peter is een nuttige kaffir.

 17. Noud

  Peter R de V. is definitief van het padje af.

 18. Lodewijk

  Nou heeft ieder buitenlands volk in Nederland wel weekenscholen voor hun eigen jeugd, dat is nou niet bepaald bevordelijk voor positieve integratieproblematiek.
  Chinese kindeeen zitten ook iedere zaterdag te blokken op extra lessen wiskunde, natuurkunde, enz. Daar hoef je geen agressie naar Nederlanders toe van te verwachten. Voor de agressie van Turken naar die stoute Nederlanders is dat wel anders. Natuurlijk schijten Turken op Nederland en hun inwoners. En soms geef ik ze ook nog gelijk met dat zooitje schijnheilige VVD, CDA, D’66 hufters. En Turken niet zo stoer doen want voorlopig hebben jullie van die stoute Nederlanders heel veel straaljagers en tanks cadeua gekregen. Wel onder voorwaarde dat het terug moest als jullie het zouden inzetten tegen Koerden, de stoere Hennis toch, dus breng het maar terug andera sturwn we Dutchbat op jullie af. Wat een aanfluiting dit land.

 19. Zalmneusje

  Tegendraads zijn om het tegendraads zijn. Dat is Peter R. de Vries. De man weet waarschijnlijk van zichzelf dat hij niet bijster intelligent is en probeert dat te verbloemen door zich te profileren en dingen te roepen die tegen de heersende meningen ingaan. Maar als je hem daar op doorvraagt, komt er nooit een steekhoudend antwoord. Bovendien wisselt hij nogal eens van mening, afhankelijk van het programma waar ie in zit of zn gesprekpartner.

 20. Rafiek

  Huib, ga de Profeet Mohammed anaal bevredigen! Dat vindt je lekker, toch?

 21. weethetbeter

  HIJ IS GEK !!!!!!

 22. Gino

  P. de Vries is Denk vreselijke opportunist en stemmingsmaker viezerik

 23. Henkie

  O gut, die gore NEUS moet weer tegen de stroom inzwemmen, oo gutteguttegut.
  Zo’n zin om Petuurrrr te slaan.

 24. rechtse_hetero

  Hij ontpopt zich als de belangrijkste j00dse kritische intellectueel van Nederland.

 25. Hermann Boring

  Het schoothondje van wijlen Cor van Hout keft ook weer eens wat.

 26. Simon

  Het ongelijk van de Vries zie je in de koers van de Turkse Lira. Wanbeleid van een Turkse elite die geen tegenspraak duldt. Sterker nog … tweeten over de koers van de lira wordt hard aangepakt. https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira

 27. Mike

  Het verschil is dag je op ‘onze’ scholen alleen de taal leert. Erdoğan wil deze scholen alleen maar om de Nederturken steviger aan zich te binden en verder te hersenspoelen. Echt niet om hen meer te leren over hun taal of geschiedenis. In Turkije zelf heeft hij het onderwijssysteem ook helemaal omgegooid met een steeds grotere nadruk op religie.

 28. Mike

  Dat

 29. David

  Hypocriet!

 30. David

  Schande dat RTL Boulevard deze nare hypocriete man steeds ongeveer elke dag uitnodigt en hij daar elke keer minstens 750 euro voor krijgt. Het wordt hoog tijd dat Boulevard wordt geboycot. Het programma kan beter van de buis. Dan zijn ze ook niet meer in de gelegenheid zulke figuren zendtijd (en een hele zak met geld) te geven.

 31. Pim Fortuyn

  Duidelijk een elitaire vrijmetselaar!

 32. Barend-Jan Zwartkijker

  Fijn dat je weer terug bent Pim. We kunnen in NL wel wat hulp gebruiken om de ellende van links en Frau Merkel op te ruimen.

 33. Jan

  Peter heeft er weer een nieuwe sponsor bij.Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Erdogan heeft weer een ” slachtoffer” in zijn macht!

 34. Adriaan

  Spuit 11 heeft ook een mening

 35. Bassie

  Domme ezel, hij steunt ook nog Denk, ja dan vind je alles leuk wat de Turken willen.

 36. Otto Groeneveld

  Tje waar hij woont heeft gutmenschje makkelijk kletsen.

 37. anoniem

  Helemaal mee eens.. Al moeten we natuurlijk uitkijken dat onze Nederlandse jongeren niet met gif worden geïndoctrineerd. Maar daar moet je ook bij oer-Hollandse instellingen soms mee uitkijken. En misschien ook wel bij sommige wodka liefhebbers onder ons.. Maar gelukkig is daar al wat wetgeving voor…

 38. erland

  Fucking schande dat RTL die de Vries gewoon een podium blijft geven.
  Minstens net zo’n enge man als de mannentjes van DENK !

 39. anoniem

  We hebben in dit land nog altijd vrijheid van meningsuiting.
  En je hoeft het (nog) niet overal mee eens te zijn.. :-)

 40. SOLANGE

  Die Peter wordt met de dag gestoorder… lid van Denk zoon werkt voor Denk ….wat een klootzak is dat geworden zeg,,gewoon negeren die idioot Heel Nederland kotst hem uit…….

 41. SOLANGE

  Hij is net zo eng als Denk zelf….zeker bang voor de Mocro en Turkse maffia

 42. Darius

  Dongel om 18:08
  @Darius
  “Het leren van een vreemde taal heeft een positief effect op je moedertaal. Dat is gewoon een feit.”.
  Dat dacht ik aanvankelijk ook want daar wordt altijd naar verwezen. Maar vanmorgen in het radioprogramma spraakmakers, waar dit een onderwerp was, werd het juist door wetenschappers ontkend. Geen feit dus maar weer iets dat als we het maar herhalen iedereen het aanneemt als feitelijke waarheid.

 43. RaymondVL

  Peter R. de Vries met zijn nietszeggende meningenfabriek kan lekker mijn kont komen kussen.

 44. BRAAK

  Meneer de Vries, de tijd is gekomen om te verdwijnen, voorgoed meneer de Vries, u is niet helemaal in orde. Ga heen meneer de Vries!!!

 45. dr phil

  niet zo schelde op peter rrrrrrrrr de vries want zijn zoon die zogenaamde advocaat die loop bij de partij denk dus peter mag alleen maar iets goed vertellen van die moslims

 46. Sip

  Peter R. de Vries is niet objectief meer want zijn zoon heeft belangen bij Denk. Dus niet meer uitnodigen bij Boulevard of andere programma,s. Hij weet donders goed dat achter deze scholen een Erdoga belang schuilt.

 47. anoniem

  Heb ‘t allemaal weer gelezen.. Het zou misschien helpen als u uw haatberichten zou vergezelen van een gezonde dosis humor.. :-D

 48. anoniem

  vergezellen.. bedoel ik..

 49. aammehoela

  Totaal belachelijk die Peter R. de Vries. Maar natuurlijk, zijn zoon behartigt de belangen van DENK. Heb dus die link bekeken van turksstaatsmedia.nl en dat zegt genoeg. De waarheid verdraaien, echt geen objectieve weergave etc. Maar het is alleen de bedoeling dat ze veel kinderen gaan krijgen om hier straks de macht over te nemen. Immers, volgens de koran mag de macht ook op deze wijze verkregen worden, hoeft niet altijd via het zwaard!
  Natuurlijk moet je als Nederlander vierkant tegen deze scholen zijn, de bedoelingen zijn totaal onzuiver. Kan toch niet anders, momenteel verkeren ze in economische crisis en dan gaan ze met bakken geld smijten om die scholen hier te starten. Neen, Peter R. de Vries, een D’66 stemmer, gedraagt zich als een NSB’-er. Walgelijke vent begint het te worden.
  Dat hij tijdens zijn huwelijk vreemd ging vond hij ook normaal. Nu gaat hij in zijn denkwijze ook vreemd denken. Vroeg beginstadium van dementie of zo iets.

 50. Mediaprak

  Maar er zijn toch al jaren zgn weekendscholen in Nederland? Die heten ‘kinderkerk’ en ondermijnen het Ned. onderwijs door de “Darwin theorie” te weerspreken. De invloed van Turkse en Marrokaanse overheid op 3e en 4e generatie in Nederland geboren ‘landgenoten’ is indd soms eng groot. Bijv door het vasthouden van hun ‘nationaliteit’. Iets waar wellicht Europa iets aan kan doen (afspraken met betr landen). Maar de vrijheid van onderwijs is iets wat fundamenteel bij Nederland hoort. Naast progressieve open scholen de conservatieve Turkse weekend school.

 51. Barend-Jan Zwartkijker

  Mediaprak is een wegkijkertje van de realiteit in Nederland.

 52. Pieternel

  Zijn zoon werkt toch bij Denk en zijn dochter bij een NGO? Logisch dus dat hij het allemaal prima vindt.

 53. chris

  Wiens brood men eet wiens woord men spreekt, dat gaat op bij de familie de Vries

 54. tammer

  Nederland heeft zelf ook scholen in het buitenland. Al worden die in hoog tempo wegbezuinigd.
  Verder hebben véél landen hier al eigen scholen. En niet alleen voor het weekend. Frankrijk, de VS, het VK, Duitsland, de Japanse school enzv enzv.
  En verder verengelst Nederland een groot deel van haar eigen onderwijs.
  Maar er zou nu paniek zijn om wat Turkse weekendschooltjes?
  Hollandse hypocrisie weer.

 55. Lau

  Tammer, hou je rotsmoel eens een keer. Rot op naar Duitsland, NSВ’er!

 56. Godefroy France

  Het ergste is dat deze NSB er betaald wordt voor het verkondigen van deze onzin !
  DENK dat hij binnenkort op de lijst staat bij deze vleermuizenclub, bij DENK krijgt hij de gelegenheid om zijn natte droom te realiseren, POLITICUS ha ha ha Geert Wildfers in debat metj deze volbloed dwaas ha ha ha DENK dat we het niet leuker kunnen maken!

 57. Ik

  Malloot!

 58. tammer

  @Lau
  Dat jouw geliefde Nederlandse regering in hoog tempo de Nederlandse universiteiten en Hogescholen verengelst is toch niet de schuld van DENK?
  Kennelijk vindt de bende van Rutte de eigen taal in het onderwijs niet goed genoeg….

 59. Lau

  Leg me geen woorden in de mond, tammer, smerige lijer.

 60. Nagodre

  Peter R de Vries zou afgeschoten moeten worden, wegens collaboratie

  landverrader

 61. Jos

  Als ze RTL 4 willen opfrissen moeten ze Peter R ook laten gaan. Past niet meer bij de negatieve sfeer waar mensen absoluut niet op zitten te wachten.

 62. 5x

  Wat is die de Vries toch een gek.

 63. Herrie

  Peter is wel een gekkie….. een heel gevaarlijk gekkie.En ook een heel onsympathiek gekkie. Best wel gek eigenlijk.

 64. rafi

  johan derksen

  graag een reactie!!!

  ouwe taart

 65. anoniem

  Het is me wel duidelijk waarom ik mij nog steeds verbonden voel met landen waar mijn oorspronkelijke familie vandaan komt.

  Als ik zo de berichten hier lees, voeren hier een stel gekkies de boventoon in Nederland..

 66. anoniem

  Maar ik begrijp dat sommigen staan te springen om weer kampbewaarder te worden en zich aan ongewensten kunnen vergrijpen..

 67. Momo

  @A.zijn

  Hij spreekt zichzelf helemaal niet tegen. Hij zegt slechts dat Peter R. de Vries terug wil naar een tijd waarin hij zelf vervolgd zou worden.

 68. Momo

  @anoniem

  Misschien is emigreren iets voor jou? Liever ‘gekkies’ die de boventoon voeren dan onaangepaste personen zoals jij die meer waarde hechten aan het belang van andere landen.

 69. Momo

  Weer velen hier die niet begrijpen dat deze scholen vooral bedoeld zijn om de propaganda van Erdogan te verspreiden.

 70. anoniem

  @Momo: Ik vind dit best een belediging… Soms moet ik terugdenken aan de jaren negentig, toen onze overheid en landgenoten nog niet massaal extremistische politieke standpunten hadden… Maar ik begrijp van u dat ik moet vertrekken? :-S

 71. pleb

  Typisch landverradertje die tammer/magistraler/riazop. Hij ziet nederland het liefst in een land met 95% allochtonen veranderen. Dus neem hem aub met een heel klein korreltje zout :)

 72. anoniem

  @plep: Ooit was Nederland een onbewoonbaar moeras. Daarna zijn er idd. alleen maar immigranten gekomen. Sommigen met goede en sommige met slechte connecties… :-)

 73. Annoniemus

  Peter R de Vries adoreert de Turkse Hitler , Erdogan.

 74. Pimper

  Wat n treurigheid. Zet je tv uit als je Peter niet trekt. Doe iets met je leven als je zo bizar negatief bent. Aan alle racisten hierboven: tijd om naar Limburg te vertrekken en de onafhankelijke staat uit te roepen. Neem ome Geert maar mee. Scheelt ons hardwerkende Nederlanders een hoop belastinggeld.

 75. Raaf

  Je hebt mensen die de belegerde stad verdedigen.
  Ze staan op de muren en houden de hordes tegen.
  Beschermen de wortels van de Verlichting.
  Beschermen de weerlozen, de kinderen, de belegerden

  Er zijn echter ook veel mensen die ‘ s nachts de wachters een mes in de rug steken en de poort openen.

 76. brood

  typisch gevallletje van “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”

 77. Maria

  Hoe zit het trouwens met de enorme golf van fastfoodrestaurants uit het buitenland? Vormen zij geen gevaar voor de voedselvoorziening en de verswinkels? Hetzelfde geldt voor al die voorgesneden groenten. Er is weinig keus meer bij de supermarkten als het gaat om verse groente van het land.

 78. backspace

  Peter R de Vries, een HEEL erg vies mannetje ! Zou ik niets mee te maken willen hebben. En degenen die dat wel willen, wantrouw ik ook !

 79. Gum

  Demente oude lul. Wordt veel te serieus genomen.

 80. JasperV

  Daar is weer de rubriek “Peter weet het beter”. De Vries met zijn provocerende mening kan zich beter aansluiten bij Denk en dan verder zijn mond houden.

 81. Horloge

  Peter doet altijd uitspraken die hemzelf vooral veel opleveren. Wat het met het land doet interesseert hem geen reet. Terwijl overduidelijk is dat hier een indoctrinatiepoging van megaproporties achterzit van Erdogan, wil deze onbetrouwbare idioot de Vries dit promoten. Hij is dus totaal onbetrouwbaar. Puur gif wat uit die vissebek komt. Zou hem het liefst uit alle media geweerd zien.

 82. Verlengsnoer

  Houdt toch je mond man. Komt alleen maar propaganda uit.

 83. H.van Baalen

  Denk niet dat De Vries het internationale nieuws volgt want dan zou hij weten dat Erdogan de meest gevaarlijke man is van de wereld. Deze man zal eerdaags door de wereldleiders aangepakt worden. Compleet gestoord deze Erdogan en zijn volgers.

 84. Momo

  @anoniem

  U moet helemaal niks. Ik vraag of emigreren voor u misschien een optie is als u andere landen prefereert boven uw eigen. Niet gelijk zo overgevoelig reageren. Uw eigen standpunt dat deze mensen gelijk ‘gekkies’ zijn is ook nogal extreem.

 85. anoniem

  Toch denk ik dat u mij verkeerd begrijpt. Ik ben opgegroeid in Nederland en houd van dit land..
  Maar voel mij ook verbonden met de cultuur waar mijn familie oorspronkelijk vandaan komt.
  Gelukkig is het een westerse achtergrond, dus heb ik in de dagelijkse praktijk weinig last van mijn afkomst.

  Excuses dat ik het woord ´gekkies´ gebruikte.. Maar dat ben ik zelf ook hoor, anders zou ik hier geen berichtjes op deze site typen…. :-)

 86. Aggie

  Waar komt je familie vandaan dan? Er is niks mis met zich verbonden voelen met zijn oorsprong trouwens.

 87. anoniem

  Ierland, Groot-Brittannië en Duitsland.. Maar ik ben Nederlandstalig opgevoed.. :-)

 88. Aggie

  Ah, ik Indonesisch, maar heb er eigenlijk niks van meegekregen. Misschien wel jammer.

 89. anoniem

  Ook niet een voorliefde voor pittig eten? :-)

 90. Aggie

  Nou, een heel klein beetje misschien. Veel sambal. Maar de taal spreek ik niet.

 91. Lodewijk

  Las vandaag dat in het vrije en liberale Nederland een man voor de rechter moest verschijnen omdat hij deze prachtige democratische man heeft beledigd. Het is onzin om te zeggen dat hij een fan van Adolf is, totaal niet waar hoor. En dat deze man niet democratisch zou zijn is natuurlijk helemaal belachelijk. En het is ook niet waar dat hij met zijn familie en entourage in heroïnehandel of wapenhandel en mensenhandel zou zitten dat is pertinent niet waar. Wij zouden in Nederland net als de VVD en D’66 blij moeten zijn met zo Turks voorbeeld van democratie. U begrijpt dat ik eerdere beweringen dan ook rectificeer.

 92. anoniem

  Tja, dat onze cultuur o.a. beïnvloed wordt door het land van dhr. Trump, hoeft ook nog niet te betekenen dat we massaal dames gaan lastigvallen.. ;-)

 93. Lodewijk

  Leve de grote democratische leider van het democratische Turkeije. Prachtig vent brengt Turkeije helemaal tot bloei.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.