Wilfred moest zich door VI Oranje heen worstelen

Wilfred Genee vindt dat hij met VI Oranje Blijft Thuis niet echt de ervaring van een echte latenighttalkshow heeft beleefd. Dat zegt hij op het YouTube-kanaal van Voetbal Inside. VI Oranje Blijft Thuis was vijf weken lang te zien tijdens het WK Voetbal, maar zijn vaste VI-collega’s Johan Derksen en René van der Gijp waren er maar twee of drie keer per week. Op de andere dagen was het even zoeken. “Voor mijn gevoel heb ik vijf weken in de Twilight Zone gezeten“, aldus de presentator.

Genee vond de niet-VI-dagen vrij lastig. “Ik maakte geen talkshow, want ik moest over voetbal praten, want het heette VI Oranje Blijft Thuis. Voetbal werd er met de haren bijgetrokken, maar je moest proberen om zo nu en dan ook andere onderwerpen aan te snijden, terwijl al het publiek in de zaal platte voetbalgrappen wilde horen.”

Het was een schizofreen programma. “Die afleveringen met Johan, René en Jan Boskamp waren appeltje-eitje; dat uurtje maken wij zo vol. Maar die andere uitzendingen… Jij zegt: ‘Je hebt een talkshow mogen maken’, maar dat gevoel heb ik zelf niet gehad als ik heel eerlijk ben. Ik heb het gevoel gehad dat ik moest proberen de zaak overeind te houden. Laat ik het zo zeggen: het viel me alleszins mee. Ik had het slechter kunnen doen, ik had het hier en daar beter kunnen doen, maar over het algemeen heb ik het redelijk overeind kunnen houden.

Nu gaat hij bij SBS het programma Veronica Inside presenteren. “Toevallig vroeg iemand gisteren nog aan mij: ‘Waarom ga jij eigenlijk niet RTL Late Night doen?’ Ik zei: ‘Dat heeft te maken met het feit dat hier een aantal mensen rondliepen die daar niet zo ontzettend enthousiast over waren.’ En ik vrees dat diezelfde mensen straks bij SBS gaan werken, zei ik nog, ha ha ha.”

Hij wijst op de mogelijke komst van Erland Galjaard naar SBS. Hij heeft een bloedhekel aan Genee en hield hem klein bij RTL. “Ik heb het idee dat ik met John de Mol afspraken heb gemaakt, dus ik geloof niet dat daar hetzelfde gaat gebeuren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen