Beau vindt BNNVARA ‘voor de helft een reisbureau’

Geplaatst op Tue 17 Jul 2018 om 14:00

Beau van Erven Dorens vindt dat de sterren van BNNVARA wel héél erg verwend worden met allerlei snoepreisjes naar het buitenland. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Van Erven Dorens vindt dat de NPO veel meer maatschappelijk betrokken programma’s moet maken zoals zijn eigen RTL-shows The Amsterdam Project en Beau Five Days Inside. “Af en toe worden daar waanzinnig mooie dingen gemaakt, maar wat mij stoort, is bijvoorbeeld een omroep zoals BNNVARA.

BNNVARA besteedt zijn budget aan de verkeerde dingen, meent Van Erven Dorens. “Dat is voor de helft een reisbureau om al hun sterren de hele wereld over te laten reizen, er wordt daar enorm met geld gesmeten.”

Het gehalte aan egoprogramma’s is volgens hem veel te hoog bij de omroep. “Waarom focussen ze niet sterker op meer inhoudelijke programma’s in plaats van op series waarin de presentator een hoofdrol speelt – waardoor je programma’s krijgt die draaien om tv-sterren die kinderen krijgen“, zegt hij, wijzend op het programma Jan Wordt Vader met Jan Versteegh.

De focus moet niet op de presentatoren liggen, maar op de buitenwereld, adviseert hij. “Ga gewoon praten met anderen.”

Het Volkskrant-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
29 Reacties op “Beau vindt BNNVARA ‘voor de helft een reisbureau’”


 1. Michel

  Eens!

 2. chris

  Foei Beau, valt me tegen van je. Je eigen RTL smijt met geld voor B acteurs. Overigens vond ik je altijd een verademing als side kick bij DWDD.

 3. Remi

  @chris

  ‘Je eigen RTL smijt met geld voor B acteurs’ …

  Ja, en wat dan nog ?

  Hoef ik als belastingbetaler niet voor op te draaien.
  In tegenstelling tot de Publieke Omroep reislustigen … ;)

 4. Joop55

  Beau is een beetje gefrustreerd dat zijn eigen RTL-kliek het niet goed doet en botviert dat net zoals zijn collega-commerciëlen op de succesvolle NPO, Chapeau Beau, je mag je aansluiten in het rijtje Erik de Zwart, Ekdom, Paul de Leeuw en Jack van Gelder.

 5. Zomaar

  Maar wel Floortje Dessing naäpen met het programma Beaufort.

 6. LD

  Zoals ik t begrijp is het vooral zo dat reisprogramma’s duur of luxe lijken, maar ze vallen in t niet bij een studio-programma waar je veel meer overhead hebt. Dat sport dingen hoort Beau te weten toch?

 7. Bert

  Katja Schuurman gaan naar RTL en gaat een….reisprogramma maken!

 8. Raaf

  En de andere helft is linkse kerk progaganda.
  Een van de myriade redenen om de Staatsmedia op te heffen.

 9. Joop55

  Ach raafje… wat moeten we volgens jou straks alleen in Nederland hebben? Breitbart? De Dagelijkse Standaard? Pfoe.. Pfoe….

 10. Mike

  Nee Joop55. Een goede balans van alles.

  Nederlands zenders die links zijn en zenders die rechts zijn als FOX NEWS.

 11. Japie

  Over snoepreisjes gesproken, RTL doet niet anders!

 12. Hannah

  Beau vergeet even voor het gemak BNN-programma’s als Je zal het Maar Hebben en Over Mijn Lijk.En over de hele NPO genomen Hello Goodbye, Hij is een Zij, Anita wordt opgenomen, Schuldig etc Allemaal prachtige programma’s over mensen hoor. Doeg!

 13. Ano Nymous

  Als hij zo’n programma zou mogen presenteren zou hij het ook meteen doen. Beau is een ongelofelijke hypocriet.
  Ik vind, als reislustig iemand, reisprogramma’s erg interessant.
  Inspiratie opdoen voor een volgende trip ofzo.

 14. Charles

  Beau helemaal eens. Niemand zit hier (meer) op te wachten.

 15. Leo M'acadaemia

  Ik kan niet genoeg zien van Jan Versteegh, ik begrijp volkomen dat hij vader is geworden, ik zou me ook maar wat graag door hem laten volspuiten, god nog aan toe wat zou dat een zegen zijn!

 16. Freek

  Helemaal met Beau eens!

 17. Marianne

  Is toch een beetje gek dat mensen van commerciële omroepen zich gaan bemoeien met wat VARA/BNN of een andere omroep moet gaan uitzenden. Schoenmaker blijf je bij je leest.

 18. Ano Nymous

  Precies, Marianne.
  Laat Beau maar eens zelf een programma maken wat niet flopt.
  Misschien een reisprogramma?

 19. BRAAK

  Het is een links reisbureau, gesponsord door u en ik, de de belastingbetalers!

 20. Simon

  Dat is wel goed opgemerkt van Beau.

 21. Laurens

  Eens met Beau, al was zijn eerste programma vanaf de terugkeer bij RTL ook iets met reizen en stond Beau hierin teveel centraal. De reden waarom het niet aansloeg.

 22. Nope

  Momenteel maakt NPO betere programma’s, RTL staat op omvallen.

 23. Mrz

  Joop55… De reden dat ik kots van mijn generatiegenoten. Het hersenloze linkse tuig dat in hun jeugd meeliep met de ‘anti kernwapen demonstraties’ en nog even krankzinnig is al toen.

 24. Bas

  NPO maakt al jaren programma’s waar Beau nu pas meekomt: Anita wordt opgenomen serie 1 t/m 3 op NPO1. Beau probeert dat na te doen met Five Days inside. En reizen deed Beau ook, niets mis mee, maar zo makkelijk dat afgeven op.

 25. Klaas

  En voor de andere helft een bevooroordelende, anderen monddood makende omroep. BNNVARA? Wat een kl*te omroep!

 26. Zichtbaar

  Is er iemand geinteresseerd in wat de niemandal ”Beau” denkt ? Nee he, dacht ik al. Beau stelt niets voor.

 27. Paul

  Wanneer worden wij eens van deze ruggegraatloze verlost op tv. Misschien dat een wanhopige oude homo hem nog leuk vindt, maar eigenlijk verder niemand. En dan denkt een Volkskrant dat ik zijn ”mening” wil horen. Dan zijn ze daar nog verbaast ook dat niemand die krant leest. Ik niet.

 28. Natte Krant

  Beau heeft gelijk!! Natuurlijk heeft de NPO bij alles een motief maar dat is altijd bedacht om zichzelf te kunnen verantwoorden binnen de regeltjes..

  BN ers komen gewoon met voorstellen bij omroepen om met een of ander flauw excuus zelf op reis te mogen. Sowieso denk ik dat als je terugkijkt dat je zeer gemakkelijk kunt zien dat verschillende NPO sterren alleen met het eigen belang zijn bezig geweest.. Kijk maar eens naar de huizen in Laren en Blaricum waar oud NPOers wonen.. Wat nou maatschappelijk belang?

  Ondertussen verdienen leraren, je weet wel, die mensen die onze kinderen iets goeds bij moeten brengen, een schijntje.. Klopt niet hoor..

 29. Henk

  Leraren verdienen genoeg, er zijn er alleen te weinig van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.