Défano Holwijn lacht televisie uit; wil wel talkshow

Geplaatst op Tue 17 Jul 2018 om 12:30

YouTuber Défano Holwijn, die ook een tijdje de verslaggever van Humberto Tan was in RTL Late Night, maakt het ‘ouderwetse’ medium televisie vandaag met de grond gelijk in de Volkskrant. Aan het eind van zijn tirade laat hij weten wel graag een talkshow te willen op tv. Dat is te lezen in de kiosk. Holwijn vindt dat de tv neerbuigend doet over YouTubers. “Je ziet het nog steeds, mensen die zeggen: o ja, jij maakt filmpjes op YouTube, wat schattig“, aldus de man die zichzelf erg grappig vindt.

Hij voelt zich veel te goed voor televisie. “Ze doen het allemaal, al die omroepen. Ze denken dat zij op het hoofdveld spelen en dat ze mij kunnen vragen om bij hun team mee te doen. Dat ik ze nodig heb en dankbaar moet zijn. De werkelijkheid is eerder omgekeerd.

De meeste youtubers zitten helemaal niet te wachten op de televisie, vervolgt Holwijn. “Ik ben wel met ze in gesprek geweest. Met welke omroepen? Ik weet het niet meer, man. Welke niet, het waren er zo veel.

Holwijn lacht om al die voorstellen van tv-zenders. “Ik heb mijn eigen platform, daar kan ik het precies doen zoals ik het wil.

Tv-zenders zullen wel in hun broek schijten, lacht Holwijn. “Ze zien het shiften, van de televisie naar internet. Ik zou ook bang zijn als ik dat zag gebeuren.

Televisie is zó verleden tijd, zegt hij. “Bij de televisie kunnen ze hun oude ideeën niet loslaten, ze begrijpen niet hoe snel het allemaal verandert.

Bij de televisie staan allemaal opaatjes en omaatjes aan het roer, giert de YouTube. “Ik ben met ze in gesprek en zij blijven zeggen: ja, maar onze directeur, een man van 70 jaar, zegt dat we het zo en zo horen te doen.

Het YouTube-kanaal van Holwijn heeft 278.000 abonnees. Wat is zijn droom? “Tv-presentator worden, dat blijft mijn einddoel“, zegt hij. “Ik wil een eigen talkshow.

Hij mag ook op YouTube worden uitgezonden, dat is zeker geen straf. Maar voor een talkshow hebben ze, op dit moment, bij de tv nog steeds de hoogste budgetten.

Het Volkskrant-interview met deze Défano Holwijn (25) kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube
31 Reacties op “Défano Holwijn lacht televisie uit; wil wel talkshow”


 1. Groenig

  Pffff.

 2. Simon

  ik kijk eens op zijn yt-kanaal om te kijken wat de man doet:
  -interviews met mensen in de auto.
  -Random mensen op straat vragen stellen die ze makkelijk zouden moeten kunnen beantwoorden maar niet doen.
  Baken van originaliteit deze man.

 3. PR Freeze

  Holwijn is dat het mannensap wat er bij Geer na een vrijpartij eruit druipt.

 4. StefanV

  Ik kan er niet eens toe komen om deze man op YouTube op te zoeken. De kijkcijfers van een talkshow als Jinek zijn veel hoger dan de 278.000 abonnees die Holwijn heeft.

 5. Cynthia Duppen

  Na keiharde seks met Gerard Joling heet hij Defano Holpijn.

 6. Eindbaas

  Geef de man een banaan!

 7. Peanut

  Zijn analyse over hoe het in omroepland werkt klopt wel.

 8. Jos

  Nou in hem heb ik bij voorbaat al geen zin. Doeii.

 9. Pim

  Haha maar wel als einddoel tv presentator willen worden. Dombo

 10. Diederik

  Zal allemaal prima gaan lukken met zulke teksten…

 11. Vulvérie V'aginette

  Wat een onooglijk sujet, bah. Geef mij dan toch maar Henny Huisman in een strakke huidskleurige tailleslip, wat heerlijk! Henny is bijzonder goed geschapen weet ik uit betrouwbare bron! Oh wat een droomvent….

 12. backspace

  Idioot.

 13. Whitedog

  Wat een loser. Tuurlijk steltt een vlogger niets voor vergeleken iemand die TV maakt. Een vlogger heeft een mobieltje of camara, laat zien hij hij/zij boodschappen doet, make-up opdoet, een aardappel kookt og kinderen probeert op te voeden en kwakt dat flink gesponsoren het internet op en kassa.

  Mensen in de TV wereld moeten echt keihard werken.

 14. 2018

  Kan aan mij liggen, maar hij komt wat debiel over. Maar nogmaals, kan aan mij liggen.

 15. Markoooo

  Beste,
  Ondanks het feit dat dit geen groot talent is heeft hii gelijk over tv en vooral hoe vanuit de top van de tv wereld naar de toekomt wordt gekeken. Ze hebben geen flauw idee wat er allemaal gebeurt, en hoe snel het gaat, en in de collectieve stuiptrekking focussen ze al jaren op de oudere generatie. Wat ook een markt is maar voor nu, en een hele goeie, maar wel eentje die letterlijk en figuurlijk aan het uitsterven is.

  Ik begrijp jullie respect.
  Ik zal hier vanaf nu vaker posten.

  Groeten, DeMarcooo

 16. Curryworst

  @Markoooo,
  Ik ben het met u eens.
  Zowel over deze bluffer Holwijn als over de geriatrische staat van de NL tv.

 17. Bart

  Ha Ha! Aldus het non talent.

 18. Herrie

  Wie?????

 19. Vackjo

  Ooh wat leuk
  Alweer een popie jopie vlogloser die zichzelf heel de dag filmt en tegen zichzelf praat

  Word echt tijd dat dit weer snel verdwijnt

 20. Japie

  Wel tv presentator? Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn!

 21. Joke

  Kijkende naar hoe RTL zich gedraagt de laatste tijd geef ik hem helemaal gelijk. Hij zal zelf ook vast irritant zijn maar RTL is echt een loserorganisatie met incestueuze vriendjespolitiek en grootheidswaanzin.

 22. lvs2015

  Ik vind het grappig hoe millennials die van social media frequent gebruik maken dan wel hun inkomen mee verdienen elke keer alle moeite doen het als iets geweldigs neer te zetten terwijl iedereen weet dat het verre van bijzonder is. Je hoeft er i.i.g geen talent voor te hebben om met je kop voor een camera te staan en wat onzin te brabbelen en vooral gemaakt doen alsof het je allemaal interesseert. Tegeljeswijsheden en regelrechte leugens is het met name wat al die volgers als ‘nieuws’ presenteren.
  En ” Ja” op tv word je gescreend of je wel talent hebt of de camera van je houdt.

 23. tim

  Grote toekomst voor deze man bij SBS, als ik John was zou ik toeslaan.

 24. ali

  Ga lekker naar blijdorp. Opzouten!!

 25. IP Reclame

  Pastachoca, beregoed!

 26. julske

  Ali, ben je een neefje van (A*dolf H)

 27. Max

  Wat kijkt deze man dom uit zijn ogen zeg. Nee niet op tv deze lege huls.

 28. Max

  @julske, volgens mij ben je niet goed in je hoofd en heb je weer eens een goede beurt nodig. Wat ben jij een zielige mafklapper.

 29. julske

  @Max, u vraagt mij, als ik goed bent in mijn hoofd.Wat die gestoorde Ali schrijft, vindt u wel goed, hij is altijd zo racistisch bezig,naar mensen die er anders uitzien, en is ook ongemanierd en ongelikt. Als u mensenkennis heeft, dan zult u weten wat hij daarmee bedoelt,( met blijdorp.)Ik ben geen zielige mafklapper, maar wel een positief mens. ik oordeel niet, en voel mij nooit superieurder dan een ander

 30. TT

  Er zijn nu banen zat ga vakken vullen

 31. BRAAK

  Nee, ga in hemelsnaam bij de AH werken als schoonmaker Jantino de tweede.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.