Erland Galjaard ontkent overstap naar Talpa TV

Erland Galjaard, die recentelijk na maar liefst tien jaar opstapte als de grote baas van RTL 4, ontkent de berichtgeving over een overstap naar SBS 6. Dat liet hij maandagavond weten in RTL Boulevard. De geruchten over een transfer van Galjaard naar het Talpa TV van John de Mol, de eigenaar van SBS 6, gaan al een tijdje. “Dat verhaal heeft natuurlijk iedereen gehoord en Spreekbuis heeft besloten dat verhaal eens een keertje op te schrijven“, zei Boulevard-ster Luuk Ikink gisteren.

Aanvankelijk lukte het Ikink niet om een reactie van Galjaard te krijgen. “Het blijft bij een vaag gerucht en hij reageert er ook niet op.”

Ruben Nicolai daarop tegen huisadvocaat Mariëlle van Essen: “Laten we het even juridisch checken: op 31 maart heeft hij ontslag genomen. Dan heeft hij een concurrentiebeding van één jaar. Kom je daar makkelijk onderuit?

Mariëlle van Essen: “Het is de vraag of RTL nu naar de rechter gaat en zegt: ‘Die meneer gaat nu daar werken, dat is niet de bedoeling, want hij heeft ervoor getekend.’ Dan kan het zo zijn dat de rechter zegt: ‘Ja, je hebt je handtekening gezet.’ Een goed tegenargument zou zijn van: ‘Waar moet die man dán naartoe? Zo veel keuze is er nou ook weer niet in dit land.‘”

Later in de uitzending las Ikink alsnog een reactie van Galjaard voor. Daarin zegt de sympathieke oud-programmadirecteur: “Het woord anoniem zegt voldoende. Bij mijn weten maak ik muziek en zet ik een gezondheidsplatform op, wat loopt als een trein. Groeten van Erland.”

Lees ook: Erland ‘imagoprobleem’ Galjaard mogelijk naar SBS 6 (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen