Erland ‘imagoprobleem’ Galjaard mogelijk naar SBS 6

Het vertrek van Erland Galjaard bij RTL wordt door veel mensen toch wel gezien als een zegen voor de zendergroep. Hij en zijn vrouw Wendy van Dijk hebben een groot imagoprobleem – arroganter vind je ze niet in Hilversum – en dat sloeg op een gegeven moment over op RTL 4. Nog altijd is de zender bezig met het opruimen van de puinhopen van tien jaar Galjaard. Ondanks dat de tv-bobo garant staat voor negatieve publiciteit, is hij volgens Spreekbuis tóch bijna aan boord bij concurrent Talpa TV.

Galjaard heeft bij RTL jarenlang in de clinch gelegen met de pers. Van critici en columnisten moest hij niets hebben. Eigenlijk vond hij iedereen die kritiek had op RTL maar negatief. En zelfs zijn eigen Albert Verlinde moest het in 2016 ontgelden.

Het eruit werken van Verlinde bij RTL Boulevard is toch wel een kantelpunt geweest voor RTL 4. Op de late avond bracht de zender al een kritiekloos programma – RTL Late Night – maar het ombouwen van RTL Boulevard van een kritisch programma met Albert Verlinde tot een propagandamachine met nitwits als Anna Nooshin is de doodsteek geweest voor het imago van de familiezender.

‘Positivo’ Galjaard zorgde ervoor dat RTL Boulevard een programma werd met Noord-Koreaanse trekjes: Galjaard en zijn vrienden werden voortaan de hand boven het hoofd gehouden. De affaire van Humberto Tan? Kwam pas na vele dagen zwijgen in Boulevard. De hulphorror-rel? Idem dito.

Galjaard verkocht de nieuwe toon bij RTL als ‘positiever’, maar hij bedoelde vooral kritieklozer. En op kritiekloze, saaie media zit men in dit tijdperk met nieuwe media al helemaal niet te wachten.

Nu Galjaard is vertrokken bij RTL, of mogelijk ontslagen, waait er een frisse wind bij de zendergroep. RTL staat ineens weer open voor kritische media – zoals het hoort – en Humberto Tan is aan de kant geschoven om plaats te maken voor een echte journalist: Twan Huys.

Ondertussen heeft Galjaard naast zijn dj-werk niet veel te doen. Het is inmiddels zo erg gesteld dat hij op Instagram ineens Daphne Deckersje loopt te spelen: als een echte fitboy laat hij shirtless zijn nieuwste fitnessoefeningen zien.

Ondanks alle misère die hij heeft achtergelaten bij RTL, duikt hij volgens Spreekbuis.nl binnenkort op bij het SBS 6 van John de Mols Talpa TV. De geruchten gaan al een tijdje, maar de mediasite heeft nu een betrouwbare bron bij Talpa TV gesproken.

Die medewerker zegt: “Per 31 maart is Galjaard bij RTL vertrokken. Wegens een concurrentiebeding kon hij niet direct aan de slag voor John de Mol. In het nieuwe seizoen kan hij eindelijk aan de slag en zal hij diverse taken van De Mol op over gaan nemen. Voor het nieuwe televisieseizoen zal Galjaard officieel worden aangekondigd.

Of het echt waar is of niet zal binnen een paar maanden blijken. Eén ding is zeker: een boegbeeld met een imagoprobleem is wel het laatste wat SBS kan gebruiken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen