Erland ‘imagoprobleem’ Galjaard mogelijk naar SBS 6

Geplaatst op Mon 28 May 2018 om 13:15

Het vertrek van Erland Galjaard bij RTL wordt door veel mensen toch wel gezien als een zegen voor de zendergroep. Hij en zijn vrouw Wendy van Dijk hebben een groot imagoprobleem – arroganter vind je ze niet in Hilversum – en dat sloeg op een gegeven moment over op RTL 4. Nog altijd is de zender bezig met het opruimen van de puinhopen van tien jaar Galjaard. Ondanks dat de tv-bobo garant staat voor negatieve publiciteit, is hij volgens Spreekbuis tóch bijna aan boord bij concurrent Talpa TV.

Galjaard heeft bij RTL jarenlang in de clinch gelegen met de pers. Van critici en columnisten moest hij niets hebben. Eigenlijk vond hij iedereen die kritiek had op RTL maar negatief. En zelfs zijn eigen Albert Verlinde moest het in 2016 ontgelden.

Het eruit werken van Verlinde bij RTL Boulevard is toch wel een kantelpunt geweest voor RTL 4. Op de late avond bracht de zender al een kritiekloos programma – RTL Late Night – maar het ombouwen van RTL Boulevard van een kritisch programma met Albert Verlinde tot een propagandamachine met nitwits als Anna Nooshin is de doodsteek geweest voor het imago van de familiezender.

‘Positivo’ Galjaard zorgde ervoor dat RTL Boulevard een programma werd met Noord-Koreaanse trekjes: Galjaard en zijn vrienden werden voortaan de hand boven het hoofd gehouden. De affaire van Humberto Tan? Kwam pas na vele dagen zwijgen in Boulevard. De hulphorror-rel? Idem dito.

Galjaard verkocht de nieuwe toon bij RTL als ‘positiever’, maar hij bedoelde vooral kritieklozer. En op kritiekloze, saaie media zit men in dit tijdperk met nieuwe media al helemaal niet te wachten.

Nu Galjaard is vertrokken bij RTL, of mogelijk ontslagen, waait er een frisse wind bij de zendergroep. RTL staat ineens weer open voor kritische media – zoals het hoort – en Humberto Tan is aan de kant geschoven om plaats te maken voor een echte journalist: Twan Huys.

Ondertussen heeft Galjaard naast zijn dj-werk niet veel te doen. Het is inmiddels zo erg gesteld dat hij op Instagram ineens Daphne Deckersje loopt te spelen: als een echte fitboy laat hij shirtless zijn nieuwste fitnessoefeningen zien.

Ondanks alle misère die hij heeft achtergelaten bij RTL, duikt hij volgens Spreekbuis.nl binnenkort op bij het SBS 6 van John de Mols Talpa TV. De geruchten gaan al een tijdje, maar de mediasite heeft nu een betrouwbare bron bij Talpa TV gesproken.

Die medewerker zegt: “Per 31 maart is Galjaard bij RTL vertrokken. Wegens een concurrentiebeding kon hij niet direct aan de slag voor John de Mol. In het nieuwe seizoen kan hij eindelijk aan de slag en zal hij diverse taken van De Mol op over gaan nemen. Voor het nieuwe televisieseizoen zal Galjaard officieel worden aangekondigd.

Of het echt waar is of niet zal binnen een paar maanden blijken. Eén ding is zeker: een boegbeeld met een imagoprobleem is wel het laatste wat SBS kan gebruiken.

Foto: RTL
38 Reacties op “Erland ‘imagoprobleem’ Galjaard mogelijk naar SBS 6”


 1. Mediaprak

  Galjaard kan beter solliciteren naar vacante functie van directeur bij Omrop Fryslan

 2. Joop55

  ”Het vertrek van Erland Galjaard bij RTL wordt door veel mensen toch wel gezien als een zegen voor de zendergroep. Hij en zijn vrouw Wendy van Dijk hebben een groot imagoprobleem – arroganter vind je ze niet in Hilversum – en dat sloeg op een gegeven moment over op RTL 4. Nog altijd is de zender bezig met het opruimen van de puinhopen van tien jaar Galjaard. Ondanks dat de tv-bobo garant staat voor negatieve publiciteit, is hij volgens Spreekbuis tóch bijna aan boord bij concurrent Talpa TV.”

  Echter mag ik de man in kwestie ook niet zo, maar om zo iemand af te schilderen is gewoon ronduit scho fterig, als jullie dat zo over mij zouden schrijven (en ik zou bekend zijn) had we een geschil moeten bijleggen denk ik. De nuance is ver te zoeken zo.

 3. zo maar

  Zelden een inleiding gezien met zo veel vooringenomen onzin erin. Huys is nota bene door Eerland naar binnen gebracht. En hij werkt al lang voor SBS (zie sommige verschuivingen in de programmering van SBS6) maar mag dat in naam natuurlijk niet doen. Boulevard werd een omroep Max publiek en daar moest een eind aan komen, dat is prima gelukt dus daar is helemaal niets fout gegaan. Daarbij heeft RTL het eerste kwartaal in Nederland meer geld binnen gehaald met commercials, dan het eerste kwartaal vorig jaar, ondanks het feit dat er olympische winterspelen waren dit jaar. Allemaal feiten die iedereen kan weten (behalve dat Erland al lang voor SBS aan de gang is). Dus waarom zo veel onzin opgeschreven. Eerland heeft een grote rol gespeeld in het enorme succes van RTL, dus geef de man de credit die die daarvoor verdient.

 4. Kiekeboe

  Ik krijg steeds meer het gevoel, dat een oud medewerker van Galjaard bij MC aan het werk is.

 5. Jan

  Erland werkt al bij SBS6? Ah vandaar dat Every Santegoeds laatst op nonactief werd gesteld.

 6. Annet

  Tja. Onhandig… deze man heeft het zelf over zich afgeroepen.

 7. Dennis

  Als dit zou gebeuren stapt Linda de Mol zeker over naar Talpa.

 8. Boris

  Dit is een ijzersterk artikel.

 9. Benny-Bjorn A.

  Heerlijk valsnichterig artikeltje, al kan ik het er niet oneens mee zijn.

 10. Alex

  7 van de 10 jaar was hij toch de man van het succes.

  Dat zijn houding en laatste beslissingen binnen RTL rampzalig zijn voor het bedrijf, mag duidelijk zijn. Maar als hij weer aan de slag gaat zoals hij eerst RTL leidde, kan SBS er zeker iets positiefs uit halen.

 11. Bart

  @Alex Ik ben bang met Galjaard aan boort dat het weer meer van het zelfde wordt en dat keer op keer op keer.

 12. Tan

  “RTL staat ineens weer open voor kritische media – zoals het hoort”. Laat MC dan ook eens zien ‘zoals het hoort’. MC is potdicht

 13. Dotan

  Ik vind Galsteen en DommeWendy sowieso onbenullen, alleen ik ben een ster, ik ben een Singer-Songwriter . Trouwens: mijn moeder Antoinette Harpenau en ik zijn keiharde fantasten. Wij zijn belust op geld. Wie het nog niet wist. Voor pecunia doen wij alles en gaan over lijken.

 14. einde TV

  En niemand die nog rept dat RTL en SBS uiteindelijk gewoon samengaan…. Ze zijn nu RTL aan het downgraden zodat John een overname kan doen…. dit is gewoon een samenspel van John en Erland. Het verklaart ook de domme programmering van RTL…. redelijke goede programma’s op ongelukkige dagen/tijdstippen… Mijn indruk is dat dit allemaal bewust is. SBS en RTL bestaan straks niet meer in de huidige vorm…alleen John de Mol en zijn zenders…

 15. StefanV

  Ik snap niet wat SBS cq. John de Mol in deze man ziet. Gelukkig kijk ik amper naar RTL en SBS, dus ik zal er sowieso niet wakker van liggen.

 16. Peter

  De boel is al naar de verdomnenis. Kijkcijfers, werksfeer. Galjaard kan daar weinig meer schade aanrichten.

 17. zo makkelijk allemaal

  Dotan

  Mon 28 May 2018 om 14:26

  Kerel/vrouw/dinges,

  Ga eens iets ECHT leuks doen nu en laat die uitgemolken “leuke” berichtjes over Dotan eens voor wat het is, wil je? In het begin was ‘t misschien nog wel eens aardig, maar dat hele gedoe speelde maanden geleden. Je bent inmiddels dik over de houdbaarheidsdatum heen, sneuneusje.

 18. Julia

  Is redacteur van MC de ex van Galjaard of zo? Sandra? Ben jij het? Dit is gewoon op de man af schelden en heeft niks met het serieus brengen van medianieuws te maken.

 19. tim

  het volgende artikel in de reeks inteelt

 20. Tom Smit

  Vreselijke enge liberale man.

 21. Renso

  Laat dit niet waar zijn.
  Zet die man aan de kant

 22. A.Zijn

  Ik lach me helemaal suf als deze man ook bij Talpa TV succes gaat behalen. Wat een jaloerse mensen kent Nederland toch.

 23. Henk

  als dit echt zo is dan vermoed ik dat Linda echt wel voor SBS kiest. Erland was loyaal aan haar en zij aan Erland. Als die nu naar de zender van haar broer gaat zou ik niet weten war haar nog bij RTL houd

 24. Misha

  Jarenlang heeft Mediacourant haar gal gespuwd over Albert Verlinde en nu hij weg is, is dat ineens iets slechts.

  Dan nog die eenzijdige, gekleurde berichtgeving hier… “Nog altijd is de zender bezig met het opruimen van de puinhopen van tien jaar Galjaard.”

  Niet om het een of ander, maar Galjaard heeft ook gezorgd voor hoogtepunten op de zender. Maarja, dat mag niet gezecht worden van de NPO geile Mediacourant. Jullie zitten zo diep in de reet van Matthijs van Nieuwkerk dat jullie iedere vorm van onpartijdigheid kwijt zijn.

 25. Meneer Kaktus

  Virgien en ik gaan een Call TV-achtige show maken op SBS. Iedere werkdag van 14.00 tot 16.00 uur.

 26. Bart

  @A.zijn Wat heeft dat met jaloers te maken? Ik snap die verheerlijking van jou ten aanzien van Erland Galjaard nooit zo goed. Hij heeft vergleken met de jaren voor hem best wel wat goeds gedaan maar zo fantastisch is het nou ook allemaal niet. Erland Galjaard heeft RTL meer en meer van zelfde gegeven en er een eenheidsworst van gemaakt. Talentenjachten, Hulp tv en schijtlollige spelletjes net bn’rs. Seizoen na seizoen het zelfde. Meer kan hij niet en zijn het helemaal zat. Stom om hem dus bij Talpa aan boort te halen

 27. Erik

  Misschien heb ik wat gemist maar Erland heeft toch prima werk voor de RTL group geleverd? Denk dat de Talpa zender juist iemand als Erland mist en hem graag zouden inlijven (als dit al niet gebeurd is).

 28. Duiker64

  Zondagavond was er nog een heel erg lang item in Boulevard ingeruimd voor de Kruidvat Ibiza kledinglijk van Wendy en ze raakten er maar niet over uitgepraat! Ook Erland natuurlijk pontificaal in beeld en oohhh wat was het weer een zelfverheerlijking. Snap ook niet dat de redactie van Boulevard dit soort zaken zeker 10 minuten de gratis reclametijd geeft.

 29. Rubicon

  oprichter geen vriend van galjaard

 30. Anoniem

  Wat een bizar artikel. Het wordt steeds gekker hier:

 31. Haus

  Ik vind het allemaal wel meevallen. Tuurlijk zal Erland vast negatieve trekjes hebben, zoals iedereen dat heeft. Het word door de rel pers weer enorm opgeblazen met aannames en achterdocht. Tja het verkoopt natuurlijk lekker dit soort “nieuws”. Het AD draait daar volledig op. En Twan Huys kritisch? Ja kritischer dan Humbero. Maar deze man is niet kritisch op zichzelf inzake Holleeder en College Tour. En hij is ook nog erg links georienteerd.

 32. Bloem

  Dacht even af te zijn van het echtpaar galjaard…dan zeggen ze zij hebben toch een grote groep fans achter hen staan…nou stront trekt ook een hoop vliegen aan.

 33. Mieke

  Campingzender trekt campingbeleid aan gaat vanzelf ten onder met camping muppets

 34. anymouse

  Is dat natrappen nou nog niet afgelopen.

  Velen denken hier (Incl. MC) dat ze Galjaard en z’n vrouw Wendy, persoonlijk kennen.

  Wat zou het toch prettig zijn, als de mensen elkaar in hun of zijn waarde lieten. Zag de wereld (en sowieso Nederland) er een stuk vriendelijker uit.

 35. @anymouse

  Dat doen Galjaard en Wendy bij andere mensen toch ook niet? Zij zijn met niets anders bezig dan anderen hun wil opleggen. Met als toppunt het blad van Wendy.

 36. Professor Zuurbal

  Als Erland bij SBS opduikt, zal het tussen hem en Peter nog een hele strijd worden om alle jonge, “ambitieuze” kippetjes aldaar. Gelukkig lopen die er genoeg rond, maar 2 hanen is vragen om problemen.

 37. Fred

  een erg negatief artikel!
  Laten we het wat objectiever bekijken.
  Bij het aantreden van Galjaard zagen we veel buitenlands product en was het station geen hoogvlieger meer qua kijkcijfers. Er kwamen meer nieuwe programma’s en dat waren idd veel panelshows, talentenjachten etc. Vergeet niet het succes van IHVH en the Voice. Dat waren weer echt tropenjaren voor RTL olv Galjaard.
  Het probleem is misschien meer dat deze tv nu wat achterhaald is. Weer een talentenjacht, dansshow, panelquiz. Het is tijd voor vernieuwing en daar is wel tekort geschoten.
  De herintroductie van een talkshow in de avond betekende het einde van Pauw en Witteman die de kijkcijfers zagen kelderen. Echter is LN verworden tot een gezelligheidsclubje met veel RTL-nieuws. Dat willen de kijkers niet, die willen nu meer actualiteit. Maar de start is dankzij Galjaard!
  Er zijn de afgelopen 10 jaar ontzettend veel dingen goed gegaan, de laatste 2 jaar ging het gewoon minder goed. Hij durfde wel boulevard om te bouwen ipv het zo door te laten gaan. Of ze Albert weg hadden moeten plaatsen vraag ik me wel af en kan ik me vinden in MC maar vernieuwen is niet slecht. Het is meer een tv-magazine geworden.

  Ik vind de kop en inhoud respectloos en neigt eerder naar een persoonlijke afrekening want als je hier als mediakenner met droge ogen kunt beweren dat het 10 jaar puinruimen is geweest ben je zeker GEEN kenner maar een gefrustreerde zoldertyper.

 38. Bart

  @Fred De start was al veel eerder en succesvoller dan toen Galjaard daar pas aantrad. Even voor Galjaard hadden ze wat mindere jaren maar dat was niet lang.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.