Derksen begrijpt Joling: ‘Ik ben Randstad ontvlucht’

Johan Derksen hoort niet bij de groep mensen die Gerard Joling uitlacht om de uitspraken die hij heeft gedaan in Playboy. Sterker nog: hij deelt de zorgen van de zanger. Dat liet hij vrijdagavond blijken in Voetbal Inside. Joling sprak zijn ergernis uit over de islamisering van Nederland en voorspelde dat dat op een gegeven moment tot een burgeroorlog kan leiden. Derksen is óók kritisch over allochtonen, aangezien hij in Gouda jarenlang geterroriseerd is door ‘kut-Marokkaantjes’.

Derksen moet niets meer hebben van de Randstad. “Je moet er heel genuanceerd mee omgaan. Gerard roept dat zo en dan wordt erom gelachen, maar ik heb het wel eens eerder uitgesproken: ik ben een beetje de Randstad ontvlucht na mijn pensioen omdat ik me ook niet prettig voel bij bijvoorbeeld de opkomst van een clubje als DENK.”

De opkomst van DENK toont gelijk aan wat er in de Randstad gebeurt, aldus Derksen. “Dat vind ik persoonlijk heel gevaarlijke mensen. In Rotterdam zijn meer dan de helft van de inwoners zwarte mede-Nederlanders, waarvan heel veel op DENK stemmen.”

De meerderheid regeert, benadrukt hij. “Als de mensen van DENK de baas worden in Rotterdam, dan krijgen we een soort Erdogan-stad. Alles wat Erdogan doet in Turkije, vinden de heren van DENK top. Dat vind ik toch wel heel beangstigend.”

Een clash tussen burgers is volgens Derksen best realistisch. “Als je daar zo’n extreemrechtse partij tegenover zet die je ook in Rotterdam hebt: dat kan gaan botsen, want die kunnen nooit samen in een gemeenteraad zitten.”

Schaart hij zich achter Gerard Joling? “Ik heb mijn eigen mening.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen