Politie blij met tv-confrontatie Ponticorvo-hacker

John van den Heuvel heeft in de zaak over de naaktfotohack van Laura Ponticorvo intensief samengewerkt met de politie. Het is goed om zo’n zaak niet af te doen met een zakelijk persbericht, maar met een tv-confrontatie zoals die maandag wordt uitgezonden op RTL 5. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard. Ponticorvo confronteert haar hacker, een VVD-politicus uit Almere, maandag in het nieuwe programma Online Misbruik Aangepakt van Van den Heuvel.

De zaak van Ponticorvo is een mooie opening van de nieuwe Van den Heuvel-show. “We zijn met zes of zeven dossiers bezig. Dat doen Nicolette en ik natuurlijk niet alleen, we hebben een aantal specialisten die ons helpen. In de zaak van Laura waren wij natuurlijk ook zeer geïnteresseerd, omdat die ook publicitair de aandacht had getrokken.”

De politie heeft hard aan de zaak van Ponticorvo gewerkt. “We hebben nauw overleg gehad met de politie in deze zaak. Die hebben in deze zaak fantastisch werk gedaan; alle lof voor het team Cybercrime in Noord-Holland. Dit hebben ze heel goed opgepakt.”

Uiteindelijk is het natuurlijk ook wel van belang om zo’n zaak niet met twee of drie regels persbericht af te doen, maar om de dader nou eens een gezicht te geven. Dat hebben we gedaan en in de vorm van een heftige confrontatie. Daar hebben we hem naar een kantoor gelokt. Daar moest hij uiteindelijk met de billen bloot.”

Online Misbruik Aangepakt is maandag, 23 april, om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen