MAX-baas Jan Slagter wil niet overstappen naar Talpa

Omroep MAX-baas Jan Slagter ziet een overstap naar het Talpa TV van John de Mol niet zitten. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. Tv-columniste Angela de Jong van het AD stelde in een column dat De Mol er goed aan zou doen om Slagter binnen te halen voor zijn tv-bedrijf. Dat heeft de mediatycoon zelf ook meegekregen. “Nee, hij heeft me niet gebeld. Hij heeft wel een appje gestuurd naar aanleiding van dat artikel en toen schreef hij: ‘Wat een goed idee, Jan‘”, aldus de omroepbaas.

Slagter en De Mol hebben regelmatig contact. “Ik heb hem toevallig drie weken geleden gesproken, want af en toe praten we wel eens met elkaar over de media en allerlei andere zaken – niet over dat ik bij hem zou komen werken.”

Een overstap naar Talpa is niet aan de orde. “Dat ga ik ook niet doen. We hebben een publiek bestel en dat is al lastig genoeg met de eventuele bezuinigingen die er nu weer aan zitten te komen.”

Hij wil bij de publieke omroep blijven. “Ik vind dat Omroep MAX in het publieke bestel thuishoort. Jij en ik en alle mensen in Nederland betalen mee aan de publieke omroep via de inkomstenbelasting. Ik vind dat er in het publieke bestel een omroep hoort te zijn voor ouderen, net zoals dat er is voor jongeren. Dat zou ik dan achter moeten laten.”

Meenemen? Dat kan niet. Dat verbiedt de Mediawet. Het is ooit wel een keer gelukt met Veronica, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ik vind dat er een plek moet zijn voor MAX in het bestel om daar mooie programma’s te maken voor een brede doelgroep.

Foto: MAX, Hans Vink

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen