Kogelvrij vest Gerard Joling past niet op hanger

Het kogelvrij vest dat Gerard Joling heeft gekocht voor de Gay Pride van 2016 past niet op een kledinghanger. Daarom ligt hij op de grond in zijn walk-in-closet. Dat vertelt de entertainer in de Story. Mensen met gevoel voor hysterie dachten in dat jaar dat moslimextremisten een aanslag zouden plegen op de grachtenparade tijdens het Amsterdamse homofeest. Joling wilde er wel bij zijn, maar dan alleen met een kogelvrij vest aan. Uiteindelijk was de superster echter toch te bang om te gaan.

Joling zou meegaan op een boot met Karin Bloemen en andere collega’s. “Ineens bedacht ik dat dit best gevaarlijk kon zijn met die dreiging van terreuraanslagen. Ik heb toen zelfs nog een kogelvrij vest gekocht.”

Is dat niet een beetje raar, met een kogelvrij vest op de Gay Pride? “Nee, want ik ben uiteindelijk niet gegaan. Stel je voor wat een raar gezicht dat geweest zou zijn als ik daar op die boot had staan dansen in een wit colbert met glitters en paletten, en daaronder dat kogelvrije vest.”

Uiteindelijk heeft hij het kogelvrij vest nooit gedragen. “Sindsdien ligt dat ding in mijn dressing room op de grond stof te happen, want er is geen hanger te vinden waar ik het aan op kan hangen.”

Joling, die in het verleden vaker zijn angst over de oprukkende islam in Nederland heeft laten blijken, vindt het achteraf gezien niet hysterisch van zichzelf. Sterker nog: de meneer van de kogelvestenwinkel vond het wel slim van Joling.

Ik was niet de eerste, want hij vroeg: Ga je naar de Gay Pride? Er waren dus wel andere mensen die daar op een boot stonden te feesten met een kogelvrij vest aan.”

Het Story-artikel ‘Gerard Joling geeft het eindelijk toe, ‘Wino is mijn grote liefde…’’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen