Jan Dijkgraaf vindt advocaat van Kemna Casting ’tuig’

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het schandalig dat Kemna Casting advocaat Christiaan Alberdingk Thijm afstuurt op journalisten die iets willen onthullen over het castingbureau. Dat schrijft hij op The Post Online. Het verklaart ook waarom het de afgelopen vijf maanden zo stil was rond Kemna, aldus Dijkgraaf. “U stuurt het zwaarst mogelijke advocatentuig af op iedere journalist stuurt die over uw wangedrag met kwetsbare en afhankelijke jonge mannen durft te schrijven.

Toen de naam van de tweede ‘Dirty Job’ van Kemna Casting eind vorig jaar dreigde uit te lekken, liet Kemna Casting dreigende advocatenbrieven sturen naar meerdere media, waaronder Shownieuws. Pas deze week wordt de naam van deze medewerker genoemd in de Nieuwe Revu.

Beau van Erven Dorens is een van de weinige grote namen die opstaat voor de slachtoffers van Kemna’s Job Gosschalk en heeft óók een brief gehad van de advocaat. Die verscheurde hij in de RTL Boulevard van gisterenavond.

De Nieuwe Revu van deze week, waarin Van Erven Dorens ook zijn verhaal doet, was door de advocaat al gesommeerd om de gehele oplage uit de winkel te houden.

Dijkgraaf: “Geen deemoed, maar de beuk erin. Dat is blijkbaar uw strategie. Wat een ongelooflijk stuk vullis ben je dan.

De Telegraaf legde gisteren klip en klaar bloot hoe heel Kemna Casting bestaat uit familie en vrienden van elkaar, allen sterk gelieerd aan Gosschalk. “Dat geeft niet het beeld van een bedrijf dat schoon schip aan het maken is, nadat de grote baas jarenlang kwetsbare en afhankelijke jonge mannen zijn nest in probeerde te chanteren.”

Eerder van een familie- en vriendenclub die met behulp van hyperactief advocatenvolk richting victim blaming aan het schuiven is.

De column van Jan Dijkgraaf kunt u lezen op de website van TPO.

Lees over de nieuwe Kemna-rel:
Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (woensdag)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (woensdag)
Job Gosschalk blijkt nog steeds aandeelhouder Kemna (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Kemna Casting is een sekte’ (woensdag)
Kemna heeft geprobeerd Nieuwe Revu tegen te houden (woensdag)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (vandaag)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen