‘John de Mol belt Hart en Show regelmatig woest op’

John de Mol belt geregeld woest op naar de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws als hij het oneens is met één van hun onderwerpen. Dat stelt mediakenner Marianne Zwagerman in haar column bij BNR Nieuwsradio. De Mol heeft onlangs het persbureau ANP gekocht en alle betrokkenen roepen dat de nieuwsdienst absoluut onafhankelijk blijft, maar sommigen – waaronder Zwagerman – hebben daar haar twijfels bij. Zij illustreert haar twijfels met dit voorbeeld.

Hart van Nederland en Shownieuws zijn dé nieuwsprogramma’s van De Mols zender SBS 6. “Het is bekend dat hij met regelmaat tijdens de uitzending van Shownieuws of Hart van Nederland woedend naar SBS belt. Als er bij zijn zender niemand opneemt omdat ze in de uitzending zitten sommeert hij de portier de verantwoordelijke op te sporen en aan het toestel te laten komen“, aldus Zwagerman.

Dat zou nu dus ook best wel eens kunnen gebeuren met het ANP, meent Zwagerman. “De Mol gaat dwars door elke muur heen.

Een oud-Talpa-medewerker zei laatst tegen me: ze lijden daar allemaal aan de ziekte van John de la Tourette: elke zin begint met ‘John wil…’. Daar kom je in de journalistiek niet ver mee.

De hele column van Marianne Zwagerman kunt u lezen op de website van BNR.

Foto: NOS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen