Politie gaat Ellie Lust mogelijk aan de kant zetten

Geplaatst op Tue 03 Apr 2018 om 10:00

De politie gaat Ellie Lust mogelijk aan de kant zetten nu ze zich steeds meer profileert als een bekende televisievrouw. Dat gaf ze maandagavond zelf aan in Pauw. Lust heeft momenteel haar eigen show op prime time bij NPO 1 – Ellie Lust op Patrouille – en maakt er geen geheim aan graag méér tv te maken. Maar moet zij niet gewoon de belastingbetaler dienen en het land veilig houden? “Ik ben ingewikkeld voor de politie“, zegt Lust, die door de politie naar áchter de schermen is verplaatst.

Lust is inmiddels meer bekend van haar tv-werk dan van haar werk als politiewoordvoerder. “We hebben ongelooflijk veel mensen in dienst bij de politie en ik onderscheid me op deze manier. Er zijn heel veel collega’s die zich op de een of andere manier onderscheiden. Maar het is af en toe toch wel een beetje een geharnaste organisatie, dus dat vindt men lastig.”

Wat vindt de politie er dan van? “‘Wat moeten we met die Ellie Lust? Moeten we die nou houden of juist omarmen of is het beter dat ze weggaat?’, vragen ze zich af. We hebben daar gesprekken over en gaan daar ook goed uitkomen, wat de uitkomst ook gaat zijn.”

Jeroen Pauw: “Ik denk dat zij zeggen: ‘Die bekendheid is leuk, we gunnen het je van harte, maar het staat je politiewerk in de weg, dus je moet een keuze maken.’

Ellie Lust: “Dat kan. Ik heb soms wel wat te maken met mensen die het lastig vinden en dan zeg ik het voorzichtig. Mijn mailbox zit vol met mails van collega’s die het fantastisch vinden, maar ik heb soms ook te maken met dat.

Wanneer volgt er een beslissing? “Vandaag niet meer“, grapt ze. “Er komt wel iets uit, ja.”

Voorlopig richt ze zich vooral op haar programma Ellie op Patrouille. Daarmee staat ze recht tegenover Beau Five Days Inside van Beau van Erven Dorens, die ook aan tafel zat bij Pauw. Lust: “Ik gun hem twee miljoen kijkers. Ik vind hem geweldig en ik vind hem als mens én presentator prachtig.”

Recentelijk riepen bekende opiniemakers de politie op om Ellie Lust aan de kant te zetten.

Foto: Pauw
36 Reacties op “Politie gaat Ellie Lust mogelijk aan de kant zetten”


 1. Japie Krekel

  Mensen moeten wat te zeiken hebben…

 2. Peanut

  Ze laat zich niet gek maken. Goed bezig.

 3. KingetjeAlert

  Normale manier van discussie tussen werknemer en werkgever als de positie van de een veel veranderd is. Bepaalde onderdelen van haar functie kan zij door haar bekendheid minder goed vervullen. Dan ga je overleggen of je met elkaar verder wil en zo ja op welke manier. Elly gaf ook duidelijk aan dat beide partijen er goed instaan. Dus aan de kant zeten lijkt me weer een klein foutje van onze stagiare. Die volgens mij toch bang moet zijn dat hem of haar stageperiode met een onvoldoende wordt afgesloten

 4. Reaguurder2.0

  Lekker belangrijk wat anderen vinden, het is een zaak tussen Ellie en haar werkgever, ondanks dat het een publieke instelling is.

 5. Ron

  Leuk mens en weet waar ze over praat en kan dat goed duiden op TV.

 6. A.M

  Als ik Ellie was zou ik mooi bij de politie blijven. Als de tv-kijkers op je uitgekeken zijn, als ze je te vaak op tv zien, is het afgelopen met je carrière op tv.

 7. Martini

  Wat Ellie nu doet hangt toch samen met de politie? Ik zie geen probleem. Wel als Ivo Niehe van de TV-Show langs komt om een portret te maken, dat is pure ijdelheid en staat het politiewerk in de weg. Maar het programma ‘Op Patrouille’ en PR-werk voor de politie kan prima.

 8. Rodrigo

  Ron heeft deze keer gelijk

  Ellie is een topmens, en niet gemaakt, zo zouden er meer van moeten zijn op tv

 9. anonymous

  Kil, afstandelijk wijf met vreselijke stem.
  Daarom niet geschikt voor televisie.

 10. Sandra

  Helemaal voor teamEllie, lekker beiden blijven doen!

 11. Michiel

  Een flinke cursus logopedie zou niet misstaan als ze verder gaat op tv. Haar accent is tenenkrommend en haar metrum idemdito.

 12. De Grаaf

  @Michiel

  Wat loop jij nou te еikelen over metrum? Ze is geen zangeres of liedjesschrijver, grapjurk!

 13. ballie

  Prima vrouw maarr…blijf weg uit de talkshows ! Doe gewoon je ding !

 14. Els

  Een mooi mens. Kan zich goed verwoorden. Ellie Lust op Patrouille is een prachtig programma. Haar collega’s mogen trots op haar zijn.

 15. Mink Vaillant

  En terecht.

 16. Michiel

  @De Graaf, als je alles op een gelijkmatige toon aan het vertellen bent zoals Yolanthe dat doet dan zou je dat kunnen omschrijven als gebrek aan metrum. Geen idee of daar een ander woord voor zou kunnen zijn. Ik heb het nergens over dat ze liedjes zingt of schrijft. Niet zo snel aangebrand zijn hoor, dat is niet goed voor je. Fijne dag nog he?!

 17. J

  Michiel, wijsneus.

  me·trum
  het metrum, de metra/metrums, het metrumpje
   
  afwisseling van beklemtoonde en onbeklemtoonde lettergrepen in een vers

  Je zegt indirect dus wel degelijk dat ze liedjes zingt of schrijft!

 18. Michiel

  @J, mede wijsneus :-) Een vers kan ook een tekst zijn zonder muziek, maar het is heel lief dat je het hebt opgezocht hoor.

 19. Watch

  Ellie op patroelie rules!

 20. Lia

  Ellie is een oude l*sbische vrouw die stoer probeert te doen terwijl je ziet dat ze niks waard is. Als het er op aan komt dan p*ist ze in dr broek van angst. Ze is geen echte agent. Laat ze a.u.b. de echte problemen maar bij de politie aankaarten of de ellende die we in eigen land hebben, nepper die Ellis Lust de nep agent.

 21. Den Draaiert Joost

  Lia Loeder loser.

 22. Lia

  Den Draaiert Joost de s*kkel alias schl*emiel :-)

  zeg dat maar tegen je meurende d*kke lelijke w**F !

 23. Den Draaiert Joost

  Lia lik me le ut er!

 24. Lia

  Laat je meurende dikke w*jf maar aan je kleine zielige ongewassen l*lletje likken st*kker die je bent. Vaar ander die oude lesbi*nne maar of ze dat wil doen, die nep agent Ellie LOL

 25. critikast

  Ontslaan die huppelmien! Dat zei ik vier weken geleden al !

 26. Rodrigo

  Lia heb je een beurt nodig!

 27. Lekker Van Onze Centen

  Deze tante stond al aan de kant!
  Deze publiciteitsg**le d**s heeft nog nooit iets zinnigs gedaan binnen de politie!

 28. andre

  Afgelopen week was er dinsdag Ellie haar program, Zaterdag Ellie in Mindfuck en Ellie schoof maandag aan bij Pauw. 3 maal Ellie in 1 week.

  De week ervoor zat ze in 5 uur live.

 29. Karel

  Vreselijk irritant mens van hetzelfde kaliber als die dwaas van een Klaas Wilting.t.

 30. Clio

  Waarom krijgt dit manwijf aandacht op TV? Vreselijk om te zien…

 31. Clio

  Ze is sowieso meer het type dat op SBS6 een programma krijgt tussen al die wannabe presentatoren zoals die C zangertjes die daar TV programma’s krijgen.

 32. De Blije Belg

  Leve Ellie!!!

 33. Johan

  Achter de schermen bij de politie dat is het beste, dan hoef ik haar niet meer te zien.

 34. BRAAK

  Ik heb kort geleden al geschreven dat als ik haar chef was, ontsloeg ik haar per omgaande.

 35. KingetjeAlert

  taalkundig zou ik deze zin niet noemen Brakie

 36. Maurice

  Ellie, aub blijf weg v.d. tv, je hebt al behoorlijk wat Wilting trekjes al sprak wel stuk aangenamer, dan jouw betweterige mono pedante manier van praten. Is het geld? Verdien je echt niet genoeg als tweeverdiener, raar mokkel. Wat is dat toch dat men in medialand zo gei.lt op het BNerschap? Te pas en te onpas jezelf aanprijzen, lekker serieus als tante agent, not!Ik LUST jouw ook niet, niet enkel om die leuke vrouwelijk haardos, maar je geheelplaatje. Ik zie graag vrouwen, dat zie het bij jou niet :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.