‘Gerard Ekdom is gewoon een Jack Spijkerman’

Esquire-baas Arno Kantelberg vindt dat NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom niet echt eerlijk is over zijn beweegredenen om naar Talpa Radio over te stappen. Het is gewoon een gevalletje Jack Spijkerman. Dat heeft de bladenmaker laten weten vanuit zijn coltrui in Spraakmakers op NPO Radio 1. Ekdom roept overal dat hij niet vanwege het geld, maar vanwege toenemende vrijheid overstapt van marktleider Radio 2 naar het veel kleinere Radio 10. Daar heeft Kantelberg net als velen zijn twijfels bij.

Zeg gewoon dat je voor het geld gaat, vindt Kantelberg. “Hij gaat voor het geld toch, neem ik aan? Het is een beetje Jack Spijkerman die naar Talpa gaat en zegt: ‘Ja, want ik kan daar ook produceren.’ Er zal ongetwijfeld meer bij komen, maar…

Is het dan erg dat hij voor het geld gaat? “Nee, ik vind het helemaal niet erg. Ik vind het wel fijn als mensen het gewoon toegeven, zoals de mannen van Voetbal Inside.

Zelf is Kantelberg een groot fan van NPO Radio 2. “Ik vind Stefan Stasse echt de beste radiomaker van Nederland en al echt vijftien of twintig jaar. In die zin ben ik fan van Radio 2, ja. Maar in alle eerlijkheid: de ex-3FM-jocks die er dan zijn… Gerard Ekdom heeft een geweldige stem, maar het is ook wel een beetje té veel de radiostem.

Het is alsof de echte continu aan staat. Misschien ben ik er te oud voor, maar ik vind het een beetje too much. Hij heeft een té goede radiostem, eigenlijk.

Foto: NPO Radio 1

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen