Angela de Jong solliciteert naar zwarte lijst Jan Slagter

Angela de Jong solliciteert naar de zwarte lijst van Jan Slagter nu de opiniediva zich net als NRC-baas Peter Vandermeersch kritisch uitlaat over de verhuizing van de vijfuurshow Tijd voor MAX naar het tijdslot van DWDD. Dat is te lezen in het AD. Vandermeersch is vanwege zijn kritiek niet meer welkom bij Slagter en misschien geldt hetzelfde nu wel voor De Jong. Ze sluit zich namelijk aan bij NRC-columnist Arjen Fortuin, die vindt dat Tijd voor MAX maar snel weer terug moet naar vijf uur.

Hoewel De Jong de mening van Vandermeersch in haar column nog wel wegzet als de mening van ‘de grachtengordel’, is ze het eigenlijk best wel met hem eens. “Ik heb vooral medelijden met Martine en Sybrand, die nu kop van Jut worden. Zij kunnen natuurlijk nooit de torenhoge kijkcijfers van DWDD vasthouden.

Martine en Sybrand maken middagtelevisie en dat komt in de vooravond wel heel duidelijk tot uiting, vindt De Jong. “Zij hebben niet om de tijdelijke verhuizing gevraagd, zij helpen enkel hun NPO-bazen uit de brand.

Doordat de DWDD-vervanger met Margriet van der Linden twee weken vertraagd is, blijft Tijd voor MAX maar liefst zes weken lang te zien op het DWDD-slot. “Dan kan Tijd voor Max weer lekker terug naar 17.00 uur en kan Janny van der Heijden weer gewoon gaan koken. Want dat is wat ík mis momenteel.

Ook de tv-redactie van Het Parool vindt Tijd voor MAX niet geschikt voor de vooravond, is te lezen in de tv-rubriek ‘Han Lips’. “Op de klok zijn het maar twee uurtjes, maar op de televisie zit er een wereld van verschil tussen vijf uur ’s middags en zeven uur ’s avonds.

Kort samengevat: er wordt plotseling thee uit een kopje geserveerd in plaats van een mok adrenalineverhogende koffie.

Wat De Telegraaf ervan vindt is onduidelijk. Marcel Peereboom Voller is nog steeds gestopt met tv-kijken.

De tv-columns van het AD en Het Parool zijn hier en hier te lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen