Anita Witzier: ‘Wat heb je me te bieden, John?’

Anita Witzier wil best een keer met John de Mol praten, maar hij moet niet denken dat ze overstapt voor het geld. Het gaat haar om het programmapakket. Dat heeft ze gezegd in Keur in de Middag op NH Radio. De Mol kan Witzier niet verleiden met zijn diepe zakken. “Nee, daar doe ik het niet voor. Het gaat niet om geld, maar: wat ga ik daar doen? Wat heb je me op dat gebied te bieden? En hoeveel vrijheid heb ik en hoeveel say heb ik in de eindredactie?“, laat de KRO-NCRV-ster weten.

Wat als De Mol haar alle vrijheid zou bieden in een contract voor drie jaar? “Ha ha, dat telefoontje zal nooit plaatsvinden, nee.”

Toch is het nog maar de vraag of Witzier zich thuis zou voelen in een commerciële omgeving als Talpa. “Precies, en ik denk niet dat ik daar in pas, maar het is altijd goed om opties open te houden.

Witzier sluit SBS dan ook zeker niet uit, al vindt ze het ook fijn bij KRO-NCRV. “Ik zou wel naar zo’n gesprek gaan, omdat ik bloednieuwsgierig ben wat er geboden zou worden en wat de bedoeling is. Ik zit heel fijn waar ik zit, heb het ontzettend naar mijn zin en werk met goede en leuke mensen. Ik denk toch dat het heel belangrijk is dat je op de plek zit waar je je thuisvoelt.”

In deze tijd lijkt echter alle ste kunnen gebeuren. “Het is een chaos in tv-land.

Honderd procent tevreden bij KRO-NCRV is Witzier niet. Ze moest haar tv-kindje Memories afstaan aan de oversekste tv-ster Katja Schuurman. “Ik mis het wel. Wat ik mis, is dat je op avontuur gaat met iemand waarvan je in de meeste gevallen weet dat ze blij verrast zullen worden.

Ze kreeg er De Reünie voor terug. “Het is heel erg lastig om te doen, vind ik, omdat je iedereen aan bod wil laten komen en uit de verf wil laten komen. Tegelijkertijd heb je een heel strak script, en het moet ook weer niet oeverloos laten duren: na 1,5 of 2 uur is de energie er wel uit.

Moest ze kiezen tussen Memories of De Reünie? “Nee hoor, die dingen stonden helemaal los van elkaar.

En hoe vindt ze dat Schuurman het doet? “Heel leuk.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen