Dochter Matthijs van Nieuwkerk wordt ook NPO-ster

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 10:47

Jet van Nieuwkerk, de dochter van Matthijs van Nieuwkerk, krijgt een eigen programma op NPO 3. Het gaat om het driedelige ‘Niet Gezond Meer’, over de wereld van obsessief gezond eten en extreem veel sporten. Dat heeft omroep NTR, die op 23 mei met de serie begint, laten weten. Jet is gevraagd om haar expertise, niet om haar familieband. “Jet weet waar ze over praat, want zij heeft er lange tijd zelf mee geworsteld. Tien jaar geleden werd gezond eten en sporten voor Jet een obsessie.”

Op haar dieptepunt at Jet alleen nog groente en fruit. Ze sportte elke dag en durfde niet met haar vriendinnen uit eten. Haar wereld werd steeds kleiner. Met hulp van een therapeut ging Jet het probleem te lijf en na een jarenlange strijd wist ze weer een normaal leef- en eetpatroon te krijgen.

Onlangs kwam ze in een artikel de term ‘orthorexia’ tegen; een niet officieel erkende eetstoornis, waarbij er een ziekelijke fixatie is op gezond eten. Ze herkende zich in de omschrijving.

In deze driedelige tv-serie ontmoet Jet patiënten die lijden of hebben geleden aan kenmerken van ‘orthorexia’. Ze praat erover met deskundigen op het gebied van eetstoornissen, voedingsspecialisten, experts op het gebied van sociale media en andere betrokkenen.

Jet: “Ik vraag me af of de gezondheids- en bodycultuur is doorgeslagen. Is uiterlijk nu belangrijker dan ooit? Komt het omdat we ons via sociale media voortdurend met anderen vergelijken? Waarom heb ik ermee geworsteld en een heleboel anderen niet? Is het een hype of een eetstoornis? Waarom is er zo weinig informatie over, laat staan een goed methode om mensen ermee te helpen?”

Als ik om me heen kijk, lijkt het steeds meer mensen te overkomen: zó extreem gezond eten en willen sporten dat het je leven overneemt. Daar maar ik me zorgen over.”

Niet Gezond Meer wordt geproduceerd door Skyhigh TV. De serie is drie woensdagen lang te zien; op 23 mei, 30 mei en 6 juni om 21.05 uur op NPO 3.

Foto: NTR
37 Reacties op “Dochter Matthijs van Nieuwkerk wordt ook NPO-ster”


 1. Misha

  Wat een incest praktijken weer bij de NPO…

 2. arie

  Ach ja, netwerkje he, kartelletje, “ons ken ons”.
  Of ze kwalitiet heeft of niet !

 3. Jan

  incest…

 4. Marcel Pav

  Hahaha, klassiek voorbeeldje van Nepotisme. De bezuinigingen kunnen wat mij
  betreft niet snel genoeg worden doorgevoerd.

 5. Bart

  Jet is gevraagd om haar expertise en niet om haar familieband. Ja vast! Als ze niet de dochter van Matthijs was hadden ze haar ook gevraagd. Als het om de expertise zou gaan dan had haar therapeut van toen het moeten presenteren en niet Jet. Wat heeft ze trouwens een ontzettend lelijk gezicht.

 6. imade

  niet vanwege haar familieband? Dus NTR.. die vacature was online beschikbaar?

 7. Bart

  @imade Die advertentie stond de krant. Velen hebben natuurlijk gereageerd en zijn op sollicitatie geweest. Toen heeft de NTR gewoon de beste gekozen. Dat is Jet geworden. Zo zal het niet helemaal gegaan zijn. De baantjescarrousel!!

 8. Ikke

  Wat een Bickel!

 9. Robert

  Jetje ook weer even van de straat af.

 10. Tim

  Die martijn heeft vast loonsverhoging gevraagd , maar dat zat er niet in. Aangezien er elke maand wel een deel van zijn salaris gaat naar zijn dochter om te kunnen eten en sporten. Heeft hij zijn dochter naar voren geschoven, zodat ze nu haar eigen geld kan verdienen. Dat ze niks kan was voor npo totaal niet belangrijk. Ze wilden niet dat martijn naar talpa zou vertrekken.

 11. T

  Ben benieuwd, ze heeft in ieder geval een gezellig hoofd.

 12. Idioterie

  Gevalletje van ; hoe werk ik mij via Pappa omhoog!
  Heet ze toevallig ook niet de Steenwinkel als tweede naam in haar achternaam? Dat is er ook zo 1 uit hetzelfde clubje ” fatsoensrakkers” !!!

 13. Brenda

  Wat een lelijk kind zeg!

 14. Penny Wise

  Zoveel nepotisme is niet gezond meer. ;)

  Het is voorjaar… de kruiwagens gaan weer de tuinen in! :P

 15. Bep

  Zonder papa hadden we nooit van Jet gehoord.Krabbe, van Nieuwkerk er komen weer nieuwe telgen aan.Zelf zou ik graag eens een de Vries of een Bakema zien.

 16. Bep

  Geen nazaat van Peter R!!!!!!

 17. robb

  Beoordeel wat ze gemaakt heeft ,ze heeft niet eerst met pappie in een talkshow gezetten ,deze jongeren moeten wel een kans krijgen ook Bikel als hij goed is maar niet aan de hand van pappie.

 18. Brenda

  Bep, zonder Matthijs zou zo’n Halina nooit aan dd DWDD-tafel hebben gezeten.
  En de burger er maar aan medbetalen!

 19. A.Zijn

  Haha, die kop.

 20. Karel

  Ze lijkt op Marianne Zwagerman

 21. Brenda

  Karel, ze lijkt op jouw verloofde.
  Sterkte.

 22. Stefan

  Al die zoons en dochters van BN’ers die zelf ook zo nodig bekend moeten worden en tv-programma’s moeten krijgen… Inderdaad: niet gezond meer.

 23. Wollter

  Lekker wijf, maar je krijgt wél de stoornis én de familie Nieuwkerk erbij….!

 24. homo henkie

  lijkt veel op pa,
  net zo lelijk.

 25. Klaas

  Zo vader Thijs, zo dochter Jet. Zonder pa die haar het presenteren natuurlijk met de van haver(mout-) tot gortepaplepel had ingegoten zou het er vast minder gezond voor haar uit hebben gezien. Even afwachten of het nog wat wordt met dit meiske. Voor mij een type “girl next door”. Niets meer, doch ook niets minder.

 26. Ludovic

  Wat een gruwelijk eng hoofd.

 27. Bvk

  81.000 kijkers, zoiets?

 28. wauter

  Ik vind dat ze zo`n raar hoofd heeft. Er was materiaal over bij een plastisch chirurg dat hebben ze aan elkaar genaaid en dat is zij geworden.

 29. Bardy247

  Als haar vader ook ze salarisonderhandelingen heeft gedaan is haar kostje gekocht.

 30. GJ

  Jammer voor haar, het begint wel heel erg op de RTL-carrousel te lijken.

 31. Wendy

  .. niks mis met gezond eten en sporten. We hebben weer wat nieuws ontdekt om een doosje omheen te vouwen. Ik geloof niet zo in orthorexia. In vriendjespolitiek dan weer wel.

 32. SOLANGE

  Door Pappie met de kruiwagen omhoog geklommen…..weer zo een gezondheidsfreak ….ze is er niet mooier op geworden

 33. Evaatje

  Zo gaat het al jaren toch? Publieke of commerciële maakt niet uit. De Stekelenburgjes, Krabbétjes, Chabotjes, etc etc…..

 34. Meneer Kaktus

  Lekker hapje en exact de juiste leeftijd voor Meneer Kaktus.

 35. Renee

  Weer een typje met bijbehorend klachtenbeeld erbij. Daar zit NL niet op te wachten vreselijk dat zoiets anderen leert wat wel en wat niet te doen op eetgebied. Samen met Pa wegwezen.

 36. Charles

  Vreselijk lelijk ding niet prettig om naar te kijken

 37. Trolsergeant van Dotan Harpenau

  Ik vraag me af hoe iemand sex kan hebben met een meid met de kloonkop van Mathijs-de-met-miljoenen-belastingshekels-gesubsidieerde-foppresentator der Nederlandse Propaganda Omroep. Die meid moet haast wel elke avond een vuilniszak over haar kop gedouwd krijgen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.