NPO-Shula vindt vertrek Art, Twan en Gerard pijnlijk

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 9:05

NPO-bazin Shula Rijxman vindt het best pijnlijk dat Art Rooijakkers, Twan Huys, Gerard Ekdom en nu ook BNNVARA-chef Marc Adriani zijn weggekocht door de commerciëlen. Dat laat ze weten in een opiniestuk in het AD. “Als een collega onze publieke omroep verlaat, doet dat even pijn. Maar het maakt ook trots: blijkbaar is dit de prijs van succes. Art, Twan, Gerard, nu Marc. Allemaal talent dat bij de publieke omroep kon groeien en bloeien en nu, op hun hoogtepunt, wordt weggekocht.”

Met diepe zakken als die van John de Mol valt nou eenmaal niet te concurrerne, zegt de vrouw die veruit het grootste mediabudget van ons land ter beschikking heeft. “We willen en kunnen niet concurreren met de bedragen die de commerciëlen betalen.”

Dat de NPO nu wordt leeg getrokken kun je ook zien als compliment, zegt Rijxman. “De eredivisie van tv en radio wordt toch écht door de teams van de publieken gedomineerd.”

Rijxman wijst op succestitels als De Luizenmoeder, Mindf*ck, Zondag met Lubach en Wie is de Mol. “Het gaat, kortom, goed. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dat zo blijft“, zegt ze, waarna een klaagzang over de aanstaande bezuinigingen volgt.

Haar volledige opiniestuk leest u in het AD.

Foto NPO
16 Reacties op “NPO-Shula vindt vertrek Art, Twan en Gerard pijnlijk”


 1. Peter

  Bij het vertrek van Shula gaan de vlaggen uit.

 2. Sebas

  “[…] doet dat even pijn.”

  Titel: NPO-Shula vindt vertrek Art, Twan en Gerard Pijnlijk.

  Altijd een meester in het scheiden van hoofd- en bijzaken van een interview bij MC.

 3. Jordy

  En dat zegt Shula de communist. Totaal ongeloofwaardig.

 4. imade

  De eredivisie van tv en radio wordt toch écht door de teams van de publieken gedomineerd.”
  Rijxman is dus te dom om toe te geven dat NPO1/2/3 EXTRA, NPO3fM en NPO3 o.a. 100% flops zijn… dat zij voetbalrechten voor veeeeeeeeeel te duren bedragen laat inkopen?
  Bij haar vertrek wordt het dus inderdaad een groot feest.

 5. Henk

  Kennelijk kan die mediamagnaat een ding niet goed: zelf talenten ontdekken en ontwikkelen.

 6. Henk

  https://pers.npo.nl/tv-zenders-npo-in-nieuwe-vormgeving/

 7. Annoniemus

  Dr gaan er nog meer volgen #leegloopnpo

 8. Otto Groeneveld

  Nou betreft Gerard Echtdom geen zorgen, lopen er een paar duizend rond in Nederland die het zelfde kunnen. Marc had een gezellig disco-prohramma op vrjidagavond en was een leuke jongen zonder kapsones om naar te luisteren. Kan je niet zeggen van Gerard Echtdom over het paard getild ventje. Twannie de man die een levensgevaarlijk gek een podium gaf is iemand die behoorlijk van het padje is. Wel erg flauw om privé leven van die man erbij te halen heeft namelijk niets te maken met de journalistieke kant. Komt bij dat deze figuren die zich ‘journalist’ noemen dit eigenlijk niet zijn met hun eeuwigdurende wegkijken en éénzijdig belichten van de giga problemen in de samenleving. Ook Twannie was wel heel erg stil na Keulen. Een aanfluiting waar Hilversum vol mee zit. Dat is de realiteit Shula.
  Die hoop stront van die parel ruikt trouwens heerlijk NPO. Dus wat aderlating?

 9. Ikke

  Shula Rijxman moet niet huilie huilie doen, maar veel creatiever denken. Investeer je publieke geld in nieuwe content en verdien aan export van formats. Zelfde verdienmodel als John de Mol. Sterk bestuur is kwestie van juiste focus. Klagen is zwaktebod.

 10. Joop55

  Ze zou in deze gevallen juist blij moeten zijn, deze mensen voegde op wellicht Art na geen ene r toe aan het bestaande aanbod. Of wil ze zo graag die commerciëlen achterna.

 11. Pieter

  nou vind het nog steeds pijnlijk dat the Ramblers niet meer op de radio te horen is
  en Eddy Christiani Maar ook Moeders wil is wet JAMMER ALLEMAAL HEEL PIJNLIJK

 12. Brenda

  Om hoeveel subsidie heeft Anne Frank dit keer weer gevraagd?

 13. Stefan

  Ik zie niet in waarom het pijnlijk is. Vergelijk het maar met Nederlandse topvoetballers die door buitenlandse clubs worden weggekocht. Dat er een maximum zit aan het salaris dat de NPO betaalt, is niet meer dan terecht. Er wordt namelijk met publiek geld gewerkt.

  Verder worden de vertrekkende presentators ten onrechte door het slijk gehaald. Als je bij de ene baas dubbel zo veel verdient als bij de andere, kiest werkelijk iedereen voor die ene baas. Het is zelfs wenselijk dat nog een paar riant betaalde NPO-coryfeeën hetzelfde gaan doen.

 14. Polak

  Brenda, dit zegt u alleen omdat Shula Rijxman j–dse wortels heeft. Walgelijk anno 2018. Anne Frank was slachtoffer van nationalistisch haat en u bent geen haar beter!!!

 15. Peter

  Jo odse mag gewoon hoor. Het noet g o d v erdomme eens afgelopen zijn met dat policor woordcensuuridi oterie.

  Net als met nikker ne ger etc gewoon gebruiken die woorden.

 16. SOLANGE

  Is zij de moeder van Peter Pannenkoek???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.