Vlogger boos op politie: ‘Waarom mag Alberto dan wél?’

Vlogger Sven van der Meulen is niet zo blij met het advies van de politie om niet langer pedojager te spelen. Want waarom zou hij niet mogen wat bijvoorbeeld ook Alberto Stegeman doet, maar dan op het (nu nog) prestigieuzere medium televisie? “Ze moeten natuurlijk zorgen dat er geen kinderen zijn die zeggen ‘da’s lachen, dat ga ik ook proberen’. Maar dan zou je dat ook tegen Peter R. de Vries of Alberto Stegeman moeten zeggen. Ik ben ook journalist en voel me zo niet echt serieus genomen.

De jongeren van tegenwoordig zijn ongelooflijk creatief met het genereren van aandacht op nieuwe media als YouTube. Zo staan er her en der ook lui op die pedofielen in ons land proberen te ontmaskeren. Eén daarvan is Sven van der Meulen.

Van der Meulen ging ‘undercover op date met een pedofiel’ en deed dat in samenwerking met de politie. Die hield een 50-jarige Groninger aan die in chats met Van der Meulen gezegd zou hebben dat hij minderjarige kinderen heeft misbruikt.

De politie werkte weliswaar mee aan de actie, maar waarschuwt tegelijkertijd dat burgers geen agentje moeten spelen. “Voor dit soort onderzoeken hebben we in Nederland gewoon de zedenpolitie“, zegt rechercheur Jos Dekker. “Dat zijn deskundige mensen die weten waar ze op moeten letten en ook hoe ze moeten optreden als een situatie escaleert. Dit is geen spel, dit is serieus.

Maar waarom werkte de politie dan wel mee aan het item van Van der Meulen? “Als een burger met zo’n verhaal komt, horen we dat aan. We kenden vooraf de identiteit van de man niet, die stelden we ter plaatse vast. We hebben Sven uitgelegd welke risico’s hij loopt met dit handelen, en dat het hierna klaar moet zijn.

Het artikel Politie waarschuwt vloggers na ‘undercoverdate met pedofiel’ kunt u lezen op de NOS-site.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen