Michiel Veenstra scheldt luisteraar de huid vol

NPO 3FM-dj Michiel Veenstra belde vanochtend een luisteraar van zijn programma op en schold hem vervolgens helemaal de huid vol. Dat was te horen op de radio. Veenstra had het in zijn show over het concert dat Beyoncé en Jay-Z komende zomer geven in de Amsterdam Arena en binnen een uur volledig was uitverkocht. Veel luisteraars appten hem dat het zo lastig was om aan kaarten te komen, maar de radio-dj kreeg ook een luisteraarsappje van een heel andere aard binnen.

Michiel Veenstra: “Er komt ook een bericht binnen – en dat ga je niet geloven – van iemand die echt lef heeft. Damon zegt: ‘Ik koop tickets voor Jay-Z om ze door te verkopen. Slechte artiest dat het ook is.’ Dat is neem ik aan een grapje, want als je er zo’n mentaliteit op na houdt, dan durf je dat niet hardop te zeggen toch?

Vervolgens belt hij deze Damon. “Hé, dat is toch een grapje wat je net appt?

Damon: “Nee, dat is echt. Ik ga het echt doorverkopen.”

Michiel: “Je zit dus mensen die heel graag willen in de weg om winst te maken?

Damon: “Pretty much en ik denk dat ik niet de enige ben die dat doet eigenlijk.”

Michiel: “Ja, maar dude, wat is dat nou voor een dick move?

Damon: “Ja, tja, het is wel een dick move inderdaad, maar ja.”

Michiel: “Het is een ontzettende dick move.”

Damon: “O, zó!

Michiel: “Er zitten mensen in de wachtrij die echt heel erg graag naar dat concert willen en jij gaat – nee, mond houden! – voor een paar stinkende rotcenten de boel een beetje op lopen bokken.”

Damon: “Ik ben serieus niet de enige die dit doet!

Michiel schreeuwend: “Ja, nou en!

Damon: “Zo, hé! Hallo!

Michiel: “‘Hij doet het ook!’ Wat is dat nou voor een onzinnige kleutermotivatie?

Damon: “Ja, maar waarom doe je zo agressief tegen mij?

Michiel: “Ik doe agressief omdat ik je een ontzettende eikel vind.”

Damon: “O, oké.” Daarna hangt hij op.

Michiel: “O, nee lekker. Ook ophangen gewoon. Sjongejonge. Het is mogelijk om dit te doen, want het wordt maar niet tegengehouden. Zo’n jongen mag dit doen, niemand die hem tegenhoudt, maar god, wat een lutser ben je dan.”

Twintig minuten later komt Michiel Veenstra terug op zijn tirade: “Ik had net Damon aan de lijn die er trots voor uitkwam dat hij kaartjes opkoopt om ze door te verkopen. Er zijn mensen die het ermee eens zijn dat ik hem terechtwees, maar er zijn ook mensen die zeggen: ‘Wat geeft jou het recht om hem uit te schelden?’ Ik was er gewoon heel erg boos om. Dat is een beetje mijn verhaal.”

De fragmenten kunt u zien op de website van 3FM.

Foto: 3FM

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen