Radio 1-columnist gunt SBS-Alberto dood door bom

Marcel van Roosmalen, columnist op NPO Radio 1, vindt SBS 6-presentator Alberto Stegeman zó irritant dat hij hem weleens heeft doodgewenst. Dat heeft hij gezegd op de radiozender. Van Roosmalen is geen fan van de Undercover in Nederland-ster. “Omdat ook ik sensatiebelust ben, keek ik vorige week naar SBS, naar het programma Undercover in Nederland. Ik had weleens eerder naar Alberto gekeken. Toen liep hij met een bom rond op Schiphol“, memoreert hij zich.

Die Schiphol-uitzending kan hij nog goed herinneren. “Hij zei dat ook de hele tijd hardop en hij zei erbij dat hij het zelf niet kon geloven. ‘Het is ongelooflijk, maar ik sta met een bom op Schiphol, ongelooflijk.’ Er waren een heleboel kijkers die dat ook ongelooflijk vonden, maar ik vond Alberto al meteen zo irritant dat ik hoopte dat de bom met Alberto zou ontploffen.”

Het is in de jaren erna alleen maar erger geworden, meent Van Roosmalen. “Alberto ontpopte zich de afgelopen jaren als het ongevraagde hulpje van de rechtsstaat. Aanklager, rechter en beul in één persoon: alles voor de kijkcijfers.

Vorige week ging Stegeman in zijn programma ‘op pedojacht’, stelt hij. “Want zijn kijkers vinden maar twee dingen echt erg: pedo’s en dierenmishandelaars. De rechtsstaat is er voor iedereen, maar niet voor die mensen: met hen mag je doen wat je wil. Alberto kent zijn onderbuik, maar gooit toch graag wat olie op het smeulende vuur.”

Uiteindelijk lokte hij een pedoseksueel, die hij vervolgens zelf aanhield. “Hij belde hijgend van opwinding de politie. Hij had een burgeraanhouding verricht. In de gang lag een pedofiel, er zaten twee beveiligers op. Terwijl de politie met de verdachte wegreed, becommentarieerde Alberto alvast zijn eigen werk. De pruik had hij inmiddels afgetrokken.”

Het was ongelooflijk, maar hij had een burgeraanhouding verricht. De wereld was weer een stukje veiliger dankzij Alberto.”

De column van Marcel van Roosmalen bekijkt u onderstaand:

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen