Jeroen Krabbé pakt momentje in Mies-special DWDD

Jeroen Krabbé pakte dinsdag even zijn momentje in de Mies Bouwman-special van De Wereld Draait Door. Minutenlang oreerde hij over zijn twijfels om aan te schuiven bij Matthijs van Nieuwkerk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk sprak met een tafel vol gasten over Bouwman en Krabbé was daar één van. “Jeroen, op jou hadden we eigenlijk niet gerekend. Ik zeg het maar zoals het is. We belden je uiteraard op vanochtend als goede vriend van Mies Bouwman.”

Vervolgens legde Krabbé minutenlang uit waarom hij nou zo twijfelde over het DWDD-optreden. “Jullie belden gisteren toen het net gebeurd was. Ik kwam net terug uit Curacao, leuk de koffers uitpakken en toen kreeg ik dit bericht. En of ik wilde komen. Geen sprake van, dat kon ik niet. Toen heb ik de familie gebeld. Daardoor was ik de hele dag van slag. Nog steeds.

Marc-Marie Huijbregts zat in de auto naar de uitzending toen hij hoorde dat Krabbé niet wilde komen. Hij greep direct in. “Hij kende haar zo lang.  Daarom vond ik ook dat Jeroen erbij moest zijn. We gunnen haar zo’n mooi programma, want ze had zo’n lelijk programma toen ze 80 werd (er was toen een door Chantal Janzen gepresenteerde jubileumshow, red.). Daarom ben ik heel blij dat Jeroen er is.

Jeroen Krabbé werd uiteindelijk door de cabaretier over de streep getrokken. “Marc-Marie heeft me overgehaald te komen. Ik zei: ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen, want ik heb geen zin om te beklemtonen wat iedereen al doet.’ Natuurlijk is ze de koningin en keizerin, maar ze was voor onze familie een trouwe vriendin. Zó trouw. Altijd maar bellen en prachtige brieven met een prachtig handschrift.”

Maar het gaat niet over mij“, merkte Krabbé ergens tussendoor nog op.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen