BNN baalt dat Spuiten & Slikken nu tv-flop is

BNNVARA vindt het jammer dat Spuiten en Slikken anno 2018, zo’n twaalfenhalf jaar na de première, een televisieflop is. Dat zegt Hoofd Infotainment Gerke Nauta van BNNVARA, die al jarenlang aan het programma werkt, in het AD. Spuiten en Slikken was in het vorige decennium spraakmakend, maar wordt tegenwoordig door bijna niemand meer bekeken op televisie. Zo keken er gisteren slechts 124.000 mensen. “Ik kan niet ontkennen dat ik daar stevig van baal“, geeft Nauta toe.

Wel wijst Nauta erop dat Spuiten en Slikken al lang niet meer voor televisie alleen gemaakt wordt. “Spuiten en Slikken is allang niet meer alleen een tv-programma. Het werd de laatste vier jaren een steeds breder mediamerk waar van alles onder hangt.

Nauta wijst erop dat Spuiten en Slikken 400.000 Facebook-volgers heeft en 200.000 unieke bezoekers op de website. Ook zijn er spin-offs zoals Drugslab te zien op YouTube. “Een heel geloofwaardig label dus.

Jongeren vertrouwen Spuiten en Slikken, aldus de omroep. “Het bieden van deze veilige plek is onze publieke taak en dat is heel belangrijk.

Het tv-programma Spuiten en Slikken is sinds dit seizoen live en interactief. Het programma is veel flitsender geworden, maar dat lijkt niet aan te slaan. “Als we op dit kijkcijferniveau blijven, overwegen we weer langere verhalen en reportages te brengen, zoals voorheen.

Nathan de Vries, die Spuiten en Slikken enkele seizoenen presenteerde, haalt in dezelfde krant keihard uit naar de tv-show: “Het is allang niet meer het gesprek van de dag. Alles is inmiddels ook wel een beetje gedaan en gebruikt. De jonge generatie kijkt ook nauwelijks nog televisie en als ze iets over paddo’s willen weten, vinden ze dat zelf wel op YouTube.

Op het hoogtepunt, in 2007, keken er elke week zo’n half miljoen mensen naar Spuiten en Slikken.

Het AD-artikel ‘Kijker haakt af bij Spuiten en Slikken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Jeroen van Werkhoven, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen