Angela de Jong is niet uit op plek Eva Jinek

Tv-criticus Angela de Jong van het AD is niet uit op de presentatiezetel van Eva Jinek. Dat heeft ze gezegd in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De Jong laat zo nu en dan blijken dat ze een enorme bewondering heeft voor Jinek, in wier programma ze regelmatig aanschuift. “Ik heb een mateloze bewondering voor haar. Het is niet zo dat ik op haar stoel wil gaan zitten of denk te kunnen zitten. Dat helemaal niet. Maar waar ik echt grenzeloze bewondering voor heb, is hoe ze heeft doorgezet.

Jinek is een echte doorzetter, vindt de AD-journaliste. “Toen zij net begon – vooral met haar late talkshow – waren er echt bakken met kritiek. Ik had zelf ook een column over haar gruwelijke bank geschreven. Dat vond ik jammer, omdat ik haar wél goed vond.

In de periode dat Jinek haar gasten nog ontving op een bank, kreeg de presentatrice veel haatbrieven. “Ik kreeg bagger binnen van reacties over Eva Jinek. Toen begreep ik via-via dat er bij de omroep van haar nog wel ergere dingen binnenkwamen.”

Zoals een sterke vrouw betaamt, heeft Jinek haar oren daarvoor gesloten. “Ze heeft zich er niks van aangetrokken en is doorgegaan. Dat is inspirerend.”

Ze leert van Jinek. “Je moet je niet bij het eerste zuchtje wind omver laten blazen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen