Sacha de Boer uit felle kritiek op Journaal-loopjes

Geplaatst op Fri 05 Jan 2018 om 11:11

Sacha de Boer is zeer kritisch over de omstreden loopjes in het Achtuurjournaal. Ze vindt ze vaak overbodig en afleidend. Dat heeft de oud-Journaal-anchor donderdagavond gezegd in 5 Jaar Later op RTL 4. Dat gewandel bij de NOS spreekt De Boer niet zo aan. “Als het gaat om informatie-overdracht vraag ik me soms wel eens af of het effectief is en of het nuttig is. Soms is een loopje nuttig, maar soms denk ik ook wel eens: je kan ook de camera laten bewegen in plaats van de presentator.

Je moet alleen lopen als je bijvoorbeeld wat wil laten zien, aldus De Boer. “Als je afgeleid wordt door wat er gebeurt in de studio en dat het niet iets toevoegt aan de informatie, dan is het eigenlijk niet goed.”

Hoe weet ze dat eigenlijk allemaal? “Dat is mijn achtergrond als communicatiewetenschapper. Het moet niet afleiden, er moet geen ruis op de lijn zijn. Of ik vind dat het afleid? Soms wel. Soms leidt het gewoon af en dan is het niet functioneel.”

De huidige anchor Annechien Steenhuizen is de opvolger van De Boer. “Ik vind dat het Annechien het prima doet. Ik vind haar heel leuk.”

Foto: RTL
28 Reacties op “Sacha de Boer uit felle kritiek op Journaal-loopjes”


 1. SOLANGE

  Kijk niet meer vind die Sacha met dr nagemaakte rrrrrrrrrrrr walgelijk en die vent van haar ook.. lult ook met een koude AARRRRRRRRRRRRRRRDAPPEL IN ZN BEK..ze vinden zichzelf God en stellen helemaal niks…
  voor uitgekeken op …5 jaar later..

 2. Karel

  Gvd stel je voor Sacha op hoge hakken in lingeriesetje het journaal presenteren kijkcijfers schieten richting Saturnus. En dan te bedenken dat die enge kakker die amper is te verstaan daar naast ligt.
  Het is oneerljk verdeeld in de wereld.

 3. anonymous

  Bij Jinek; Marokkaanse vrouw, 50 jaar in Nederland, spreekt ook
  geen woord Nederlands, nog nooit gewerkt, zegt wel even dat haar
  salaris van de sociale dienst veel te laag is.
  Rot op.

 4. Andre

  Sacha komt nog uit de tijd dat het journaal voorlas wat er de hele dag online al te lezen was. Weet u nog hoe de NOS website uitzag? De afgelopen jaren zijn ze meer gaan uitleggen, dus ze gaan echt wel met de tijd mee.

 5. donderdag

  Ik erger me aan haar man bij WNL op zondag.

  Laat niemand uitpraten want alleen zijn mening is belangrijk

 6. donderdag

  Ze stopte want haar dikke kont was zichtbaar.

 7. Arie zenderbouwer

  Heeft zij echt een dikke reet 11.42?

 8. teddy

  Sacha je hebt gelijk. of ze hier geboren zijn of niet de M.
  In hun ogen zijn alle witte vrouwen een hoer.

  In mijn buurt heb ik 5 m. vrienden gesproken jong en oud,
  ze denken allemaal als Boef.
  Wat Boef nu gedaan heeft is volgens hem de waarheid, hij gaat nu een traantje laten en morgen doet hij het weer en waarom dat is nu in alle m. hun gene.
  Ga op de wallen wie lopen daar 95 procent m., jong of oud.
  En daarom zeg ik niet alleen uwv of uitkering adressen uit het hoofd leren als ze hier komen.

  OOK DE NEDERLANDSE HUISREGELS
  VAN ONS MOOIE NEDERLAND LEREN / KENNEN.

  Als Nederland niet goed, alleen hoeren wat jij doet hier! Ga trug!!! Trug.

 9. Jaap

  @anonymous

  Liegbeest.

 10. shrink

  Sacha heeft helemaal gelijk; je gaat als onbevangen kijker op de kleding van de presentator letten als die heen en weer loopt alsof het een catwalk is, en dat kan niet de bedoeling zijn. Beter om Rop Trip en Annechien een Mao-pak aan te trekken, dan blijven we tenminste op het bericht focussen en niet op hun schoenen, pantalon of al dan niet kekke rok.

 11. anonymous

  Blijft een kakwijf die Sacha.
  Echt zo’n D66 meisje.

 12. Ron

  Haar man ook.

 13. anonymous

  @Jaap; kijk afl Jinek even terug.

 14. Jaap

  Ik heb het gezien. Je hebt schijt in je oren óf je hoort precies dat wat je wilt horen.

 15. Fuyt

  Ze heeft ook gewoon gelijk. Wat heeft ze in godsnaam bezield met hun zogenaamd moderne heen en weer gewaggel? Lachwekkend amateuristisch komt het over.

 16. Fuyt

  Ze heeft ook gewoon gelijk. Wat heeft ze in godsnaam bezield met hun zogenaamd moderne heen en weer gewaggel? Lachwekkend amateuristisch komt het over!

 17. Ingrid

  Ze heeft gewoon gelijk. Ziet er zo armoedig uit. Zo snel mogelijk afschaffen en journaal gewoon weer journaal laten zijn zonder nep pasjes. 🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♀️

 18. Anne

  @Fuyt Rob Trip heeft dat heen en weer geloop er daar doorgedramd.

 19. Van Zanten

  Dan zat Rob duidelijk in een trip toen hij dat verzon.

 20. Van Zanten

  Dan zat Rob duidelijk in een trip toen hij het verzon.

 21. Jozef Huizenga

  Ja dat vol in beeld komen en dat heen en weer wandelen leidt bij mij ontzettend af. Altijd staan ze op knoeperts van hakken, waarin meestal hun voeten zwaar misvormd lijken. Veel vrouwen hebben niet de enkels en voeten die in dit soort hoge hak schoenen passen. En dat is heel normaal, want als je je voeten er misvormd wil laten uitzien, moet je op deze stelten gaan staan. En je snapt, dat door deze observaties ( ook aftekeningen in jurk of trui worden door mij bekeken) hierdoor het nieuws grotendeels aan mij voorbij gaat

 22. Wijskijker

  Maar nu de NOSNieuws voorleesdames fullsize te zien zijn worden wij mannen toch maar mooi verwend met het appetijtelijke strakke kon tje van mw. Stax.

 23. Meeswel

  Ik ben geen rtl fan maar hun journaal is stukken beter dan het NOS journaal.

 24. klara

  Ik vind dat ze gelijk heeft het journaal is erg onrustig geworden en ik vind haar een leuke dame en haar man ook ,maar ik kijk liever naar Jinek .

 25. anonymous

  @Jaap; of jij hoort niet wat je niet wilt horen.

 26. Erwin

  Nee. Ik zie geen felle kritiek in haar uitspraken. CLICKBAIT.

 27. Otto Groeneveld

  Las dat zij een dikke reet heeft maar ik vind dat wel meevallen hoor. Zeker als je haar vergelijkt met andere Hollandse vrouwen.

 28. Jaap

  @anonymous

  Jinek sprak Nederlands met haar en zij sprak Nederlands terug. Ze werd niet ondertiteld terwijl mensen uit bv. de Achterhoek op tv regelmatig worden ondertiteld. Wat wil je nou eigenlijk?

  Wat ze zei was dat de huur, het ziekenfonds, medicijnen enz. steeds duurder worden, terwijl de salarissen hetzelfde blijven en dat dat voor heel veel mensen niet meer op te brengen is. Ze zegt nergens dat ze het over zichzelf heeft. Dat maak jij ervan, zodat je weer even lekker kunt klagen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.