Vrouw: ‘Veel allochtonen vinden onze vrouwen kechs’

Niet alleen De Telegraaf zelf, maar ook katern Vrouw heeft het idee dat rapper Boef symbool staat voor een grotere groep allochtone mannen in ons land. “Het gevoel dat westerse vrouwen ‘kechs’ zijn, lijkt voor veel allochtone mannen in het DNA te zitten“, zegt columniste Hester Zitvast. De Vrouw-journaliste juicht het groeiend aantal Boef-boycots toe. “Als wij dat toelaten en mafkezen als Boef over een tijdje gewoon weer zijn miljoenen laten verdienen en een podium geven, blijft dat zo.

Zitvast vindt het net als De Telegraaf merkwaardig dat politiek correcte vrouwen als Sunny Bergman wél moord en brand schreeuwen als de Hollandse mannen van Voetbal Inside zich seksistisch uiten, maar zwijgen als de islamitische Boef vrouwen uitmaakt voor hoer. “Tot nu toe blijft het stil uit die hoek. Waarom?

De columniste lijkt Bergman behoorlijk hypocriet te vinden, al weegt ze haar woorden voorzichtig. “Bij ieder woord dat ik nu tik hijgt de term ‘racisme’ mij ook in de nek. Het is gevaarlijk terrein. Want wat als het verkeerd wordt uitgelegd? Maar van die angst moeten we af!

De kijk op vrouwen van allochtonen als Boef is een serieus probleem dat we niet moeten wegkijken uit angst om racist genoemd te worden, stelt Zitvast. “Zolang in Nederland de integratie gehinderd wordt door deze blik op vrouwen, komen we geen stap verder.”

Zitvast hoopt op een ‘massale en definitieve boycot’ van Boef. “Dit was zijn ware aard. We moeten laten zien dat wij voor onze vrijheid staan“, zegt ze. “Wij laten ons geen ‘kechs’ noemen!

De column van Hester Zitvast kunt u lezen op de Vrouw-site.

Lees ook: Wierd Duk: ‘Nederlanders zijn allochtonen als Boef zat’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen