Fred van Leer vindt Marc van der Linden denigrerend

Fred van Leer vindt dat Peter R. de Vries en Marc van der Linden zich donderdagavond in RTL Boulevard denigrerend hebben uitgelaten over mensen met een burn-out. Dat laat hij weten in een Twitter-discussie met Marc v der Linden. Peter R. en Marc deden in de uitzending lacherig over aanstelvloggers als Bibi Breijman die het allemaal niet meer aankunnen. “Echt bizar dat er twee volwassen mannen lacherig doen over iemand met een burn-out“, zegt Fred.

Marc wijst hem erop dat hij het niet had over burn-outs in het algemeen, maar burn-outs bij vloggers. “Lieve Fred, heb je het item gezien? Ik neem een burn-out zeer serieus en dat was precies de reden voor mijn reactie.

Fred: “Ja ik heb het zeker gezien en ook de video van Bibi en ik kan je vertellen vanuit mijzelf hoe moeilijk het is en jouw reactie was zo kort door de bocht! En denigrerend. Ik heb het zelf tot twee keer toe meegemaakt en beide keren waren compleet anders maar even heftig!

Marc: “Ik vond en vind dat zij een burn-out juist belachelijk maakte, door er zo mee te strooien, terwijl ik weet hoe zwaar en moeilijk het is.

Ene Angela valt Fred van Leer bij en zegt: “Jammer dat dat dan (zoals je uit veel reacties kunt opmaken) totaal niet overgekomen is!! Dat lacherige en denigrerende was echt kwetsend voor heel veel mensen…

Marc van der Linden daarop: “Zoveel reacties waren er niet. Er waren ook mensen die het goed vonden dat de vloggers eens kritisch behandeld worden. En Fred heeft binnenkort een boek uit, dus dat hij reageerde snap ik ook wel.

Fred van Leer: “Ga je dit echt serieus zeggen ? Mijn boek heeft hier niks mee te maken komt pas in de zomer … deze opmerking was nog sneuer.

Marc van der Linden: “Sneu? Laat ik verder maar niet teveel zeggen. Ik wens je zoals altijd alle goeds. Dit plaatste je zelf….“, zegt hij, wijzend op een tweet waarin Van Leer de release van zijn boek over burn-outs op 28 mei promoot.

Fred van Leer: “Sneu ja, want je doet alsof ik gereageerd heb omdat ik aandacht wil voor mijn boek! Ik was oprecht in shock hoe jullie op haar reageerden! En als er dan iemand in de studio is die er wel wat zinnigs over kan zeggen dan laten jullie haar niet uitpraten!

Marc van der Linden: “Maar ik zeg toch nergens dat het niet heftig is? Ze zegt bovendien niet eens dat ze een burn-out heeft, maar bijna. En dat komt door het vloggen. Dan is mijn vraag waarom ze dat dan (prachtig in beeld gebracht) in een vlog deelt. Neem rust, wordt beter!

Fred van Leer: “Waarom zou je het met slecht licht moeten doen! Iemand die alles deelt moet ook een video opnemen dat ze er even tussenuit gaat anders weet niemand wat er aan de hand is!

Marc van dr Linden: “Ik heb in naaste omgeving mensen met burn-out meegemaakt en weet wat je dan doormaakt. Er wordt ook veel met de term gestrooid nu. Deze dame ging voor de camera om te vertellen dat ze bijna een burn-out kreeg van het vloggen. Daarmee deed ze mensen met burn-out geen recht m.i.

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen