Evert leeft mee met Yolanthe: ‘Qatar streng islamitisch’

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat RTL 4-ster Yolanthe Sneijder-Cabau het knap lastig gaat krijgen in haar nieuwe woonland Qatar, waar haar man gaat voetballen. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws. Santegoeds wijst erop dat Qatar een streng islamitisch land is. “Het is luxe, het is veilig, dat is het goede nieuws, maar het is wel heel erg islamitisch. Het is streng, een moslimland, waar je bijvoorbeeld ook niet mag samenwonen zonder getrouwd te zijn enzo“, zegt hij.

Dat zegt wel wat over de sfeer daar“, vervolgt de showkenner. “Alcohol is er ook beperkt tot internationale hotels. Als je al die flats zo ziet lijkt het wel een beetje op Dubai, maar dat is toch veel mondainer, exclusiever en feestelijker dan Qatar.”

Het is flink aanpassen, weet Santegoeds. “De Boertjes hebben er ook gewoond, net als Royston Drenthe. We hebben hem gesproken en hij moest er heel erg wennen, want het is een bijzonder stukje wereld.”

Cabau zal er rond moeten lopen als gesluierde vrouw, meent hij. “Zelf als er ramadan is en je doet niet mee met de ramadan, dan is het niet toegestaan om overdag openlijk te drinken en te eten. Het is echt wel een heel ander leven. Ik neem aan dat Yolanthe wel veel op Ibiza te vinden zal zijn, waar ze níet van haar hoofd tot haar knieën bedekt hoeft te zijn bij die 45 graden. Dat is toch het leven wat eigenlijk meer bij Yolanthe past dan dit.”

Ook Barbara Barend wijst op het intolerante klimaat in Qatar. “Ik ben er zelf nooit geweest. Ik ben er volgens mij ook niet heel erg welkom.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen