Erica Terpstra heeft gesproken met andere omroepen

Geplaatst op Sat 13 Jan 2018 om 10:00

Erica Terpstra heeft met andere omroepen dan Omroep MAX gesproken over een voortzetting van haar tv-carrière. Dat heeft de tv-persoonlijkheid gezegd op Radio 10. Even leek het erop dat het gedaan was met haar reisprogramma Erica op Reis, totdat MAX donderdag nieuwe afleveringen aankondigde. In de tussentijd heeft ze wel om zich heen gekeken, maar nooit serieus een overstap overwogen. “Er zijn andere mensen geweest die me wel eens hebben gepolst, ja“, geeft ze aan.

Terpstra kon het niet over haar hart verkrijgen om iets met een andere omroep dan MAX te doen. “Ik wil gewoon loyaal zijn tegenover Jan Slagter en Omroep MAX. Dat is nu gelukt. Hartstikke leuk.”

Toch leek het er even op dat MAX haar niets meer te bieden had. “Ik had de laatste bonusreizen gehad en ik heb er echt rekening mee gehouden dat het niet meer door ging.

De afgelopen maanden waren twee ‘afscheidsspecials’ van Erica op Reis te zien. “Na die twee specials heeft hij gezegd: ‘Ik ga toch eens kijken of er wat beweging in is. Ik ga me hard voor je maken.’ Dat heeft bij beloofd en dat heeft hij gedaan.”

Wie moest Slagter dan overhalen> “Ik heb begrepen dat het een gesprek is geweest met de netcoördinator en dat ze het samen eens zijn geworden. Toen belde Jan me op en ik was helemaal door het dolle. Ik zat te stuiteren, man.”

Foto: Omroep MAX
16 Reacties op “Erica Terpstra heeft gesproken met andere omroepen”


 1. godsamme

  ze komt toch niet terug he, nee man slecht man

 2. Otto Groeneveld

  Achterbakse VVD’er die alleen maar schade heeft aangericht.

 3. Wijskijker

  De formule is steevast hetzelfde per aflevering:
  Erica gaat met lokaal vervoer het oude centrum in. Een tuktuk, koets of taxi.
  Erica waggelt de markt over en Erica eet gekke dingen.
  Erica gaat naar een gebedshuis. Moskee, pagode of kathedraal.
  Erica doet mee met de plaatselijke rituelen en laat haar gezicht beschilderen of krijgt een henna tattoe.
  Erica keuvelt en giechelt wat met voorbijgangers.
  Erica sluit het programma af met wat stichtelijke woorden en zegt nog even dat een fantástische reis het was.

 4. Clio

  Vast met 24 Kitchen.

 5. Norvo

  @wijskijker ;-) Dat noemen we ook wel een format. Iedere aflevering van Ik
  Vertrek of misdaadseries als Flikken of NCIS zijn hetzelfde opgebouwd. Lastigheid en weten wat je kunt verwachten, dat vinden de meeste kijkers nu eenmaal fijn. Zeker als ze wat ouder zijn. Erica Op Reis heft gewoon een ijzersterk format. Wat zeg ik, een MIETERS format, man. Smullen!

 6. arie

  IK begrijp niet dat iemand van 74 jaar , die geniet van een riant staatspensioen , maar wil afdwingen op tV te komen met een reisprogramma,
  Meestal ging dit gepaard met een eigen zelfgenoegzaamheid en was het wel telkens “van het zelfde”.
  Zij staat ook jongere TV talenten in de weg, wat jammer is.
  Terpstra heeft haar leven lang altijd vooraan gestaan om maar een posities in te krijgen.
  Politiek, maar ook toen zij met alle geweld in het NOC wilde zitten, de meeste grote sportbonden haar niet wilden, maar zij op het nippertje, dankzij de strem van de klootschietbond, toch daar plaats kon innemen.

  Bovendien moet de NPO eens ophouden met al die dure ‘en vele reisprogramma’s, betaald door de belasting betaler en waar het meestal gaat over landen waar we alles al van weten of velen al geweest zijn.
  Terpstra hoeft dus van mij niet meer.

 7. Wolter

  Arie: Alweer zo’n azijnzeiker die over belastinggeld zeikt.

 8. iq10

  wijskijker,
  helemaal met je eens,
  zo voorspelbaar

  wolter ,
  zeker ook een ambtenaartje of soepsidie slurper,

 9. Bart

  @Norvo Dat format maakt de kijkers helemaal niets uit. Er staat nergens dat kijkers weten wat je kunt verwachten prettig vinden. Dat zit in de hoofden van de makers en producenten. Daarbij is het op die manier makkelijker en goedkoper om te maken. Daar gaat het om!! De kijker kijkt toch wel denk men.

  Die kijkt ook als elke aflevering anders zou zijn en niet een duidelijk vaste lijn zou hebben. Dit is het zelfde als dat bijna alle producenten nu zeggen, de tijd van grote spelshows (met onbekende kandidaten) is voorbij. Dat willen de kijkers niet meer. Dat willen de kijkers wel alleen vinden alle tv bedrijfjes dat te duur om te maken. Met bn’r spelshows en talentenjachten kunnen ze nog wat terug verdienen. Dus roepen ze overal de kijkers dat willen zien. Als je echter om je heen gaat vragen wat de kijkers daarvan vinden kom je er achter dat de meeste kijkers het spuug en spuug en spuugzat zijn. Het probleem is de kijker die kijkt omdat iets op een bepaalde zender komt. De RTLfan. Ja die bestaan. En het komt ook de kinderen die mogen opblijven op vrijdag en zaterdag en er met het hele gezin iets gekeken moet worden. Dan is er niet veel keus. Daardoor blijven de meeste van deze programma’s hoog scoren. De producent en de zender kan zeggen: zei je wel? Dat willen de mensen zien. Terwijl miljoenen mensen er echt helemaal klaar mee zijn.

 10. Willem

  Wijskijker jij hoeft geen belasting te betalen voor dit liberale tuig?

 11. Egbert

  Erica: minder,minder,minder. We hebben het nu wel gezien, man.

 12. Rogier

  Leuk!!!

 13. Arie

  @Wolter

  Ik begrijp je.
  Als je geen belasting betaalt zoals jij doet, kan je het ook niks schelen waar het gel;d naar toe gaat. Voor mij ligt dat een tikkie anders!

  Maar het is toch redelijk te denken dat de vele reisprogramma’s die door onze NPO gefinancierd worden toch een soort “overkill” wordt .

 14. E. Hartsma

  Een programma waar ik altijd met veel plezier naar kijk.

 15. Klare taal

  Laat die rolmops haar eigen totaal oninteressante reisjes betalen,de rolmops gaat alleen maar naar plaatsen die al tientallen keren op de buis zijn geweest.

 16. BRAAK

  Overeenkomst tussen die Erica en Noortje? De belastingbetalers betalen de snoepreisjes van de dames.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.