Zweedse actrice dreigt met protest op Nederlandse tv

Geplaatst op Wed 06 Dec 2017 om 15:49

De Zweedse actrice Sofia Helin, bekend van de Netflix-serie The Bridge, wil dat de gemeente Amsterdam zo snel mogelijk een einde maakt aan de prostitutie op de Wallen. Dat zei ze vandaag in een interview met het AD na de première van het vierde seizoen van The Bridge in Kopenhagen. Helin komt over een paar weken naar Nederland om The Bridge te promoten. “Ik zal dan, desnoods op de nationale televisie, de kwestie van jullie beleid rond de vrouwenhandel weer aankaarten.

De actrice vindt onze Wallen ‘mensonterend’. “Aan deze vorm van vrouwenhandel moet zo snel mogelijk een einde komen.”

Helin walgt van de Wallen. “Als jullie in Amsterdam die uitbuiting als een toeristische attractie beschouwen, maak er dan maar een museum van, zodat de mensen kunnen zien hoe erg het vroeger was.

Volgens het AD was Helin onlangs ook een van de initiatiefnemers voor een petitie waarin 200 Scandinavische actrices zich uitspraken tegen #MeToo-achtige zaken in de filmwereld.

In Zweden zijn klanten van prostituees strafbaar. Volgens de VN is Zweden relatief gezien het land met de meeste verkrachtingen ter wereld, op het Afrikaanse Lesotho na.

Foto: Netflix
38 Reacties op “Zweedse actrice dreigt met protest op Nederlandse tv”


 1. Jip

  “In Zweden zijn klanten van prostituees strafbaar. Volgens de VN is Zweden relatief gezien het land met de meeste verkrachtingen ter wereld, op het Afrikaanse Lesotho na.”

  Haha zo lekker weer deze.

 2. ikke

  z.z.z.z.z.z.z.z.z

 3. Mike

  Omdat zij de hele dag met wat camera’s op een brug loopt voor d’r werk, moet zij nu bepalen wat het Nederlandse politieke beleid is? Zij lijdt ook al aan het Georgina Verbaan-syndroom. Ophoepelen! Terug naar je eigen land.

 4. B

  Treurig type. Bemoei je lekker met je eigen land. Wij houden gelukkig tegenwoordig ook onze mond over het stierenvechten in Spanje.

 5. Nicky Labanda

  Wedden dat deze Zweedse fopfemiste over de rol van vrouwen binnen de Islam niks durft te zeggen.

 6. Nancy

  Strafbaar zijn in Zweden stelt niet veel voor. Nog minder dan hier.

 7. Arnoud Tempelman

  Is prostitutie in Lesotho ook strafbaar?

 8. Hohoho

  Flikker op!

 9. Maarten

  Zegt een actrice uit het land met de meeste verkrachtingen. Dan weet je ook waarom het daar nog een grotere multiculti teringzooi is dan hier.

 10. The truth

  We weten het meisje uit Zweden. Het is mensenhandel en ja de regering onder aanvoering van VVD wil daar niets aan doen. Nu even Zweden.
  Maakmje druk om de 900 kleine meisjes van10 jaar, 11,,jaar, 12 jaar die jaarlijks worden verhandeld, lees uitgehuwelijkt, en waar de Zweedse wegkijkregering geen thuis voor geeft.
  Harde realiteit dat Zweden niets doet om deze misstanden aan te pakken, allemaal bang van mannen met een lang rokje. Dus concentreer je eerstbop je eigen land. En de schatting van 900 is nog aan de lage kant volgens Child protect.

 11. Brian

  Progressieve actrices hebben we zelf wel genoeg. Ga ergens anders stampij maken.

 12. Erik

  Waar bemoeit ze zich mee??? Accepteer het gewoon….dit is ons land. Sjongejonge

 13. anonymous

  De meeste dames in Amsterdam zitten daar vrijwillig, niks
  mensenhandel.
  Vooral zo laten.

 14. Papegaaitje leef je nog.

  lieve help wat een negatieve reacties weer. Natuurlijk heeft ze gelijk van die mensonterende toestanden op de Wallen. Dat mag ze toch gewoon zeggen. Omdat het gewoon waar is. Je schaamt je toch gewoon kapot als je ziet wat er op de Wallen gebeurt.

 15. Robert

  Ikea er dan ook uit

 16. Vrede

  Lekker belangrijk allemaal!
  Ik vind het goed nieuws om te lezen dat The Bridge seizoen 4 eraan komt,haar marketing praatjes eromheen kunnen mij gestolen worden.

 17. Joop

  Bemoei je met je eigen zaken, domme muts. In Zweden worden vrouwen verkracht door asielzoekers en iedereen zwijgt erover.

 18. Joop

  @Dom Papegaaitje

  De overgrote meerderheid van de dames daar kiest zelf voor die “mensonterende toestanden”. Geen reden om je voor hun te schamen, zeker als jij zelf al genoeg hebt om je voor te schamen…

 19. Papegaaitje leef je nog

  @Dom Joopje.
  Ik hoef mij nergens voor te schamen. Uit onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de dames er helemaal niet zelf voor kiest. Zij worden gedwongen.
  Pure mensenhandel. Maar dat weet jij natuurlijk niet dom Joopje.

 20. donia

  Wat verbeeld zon b actrice zich eigenlijk ,blijkbaar is het zo dat je pas mee telt als actrice of acteur als je je mening continu ventileert of eigenlijk opdringt.
  DAAR HEB IK GEEN BEHOEFTE AAN

 21. Chippa

  Ja, en nu is Amsterdam zelf de l*l en moet je eens kijken wat Amsterdam nu gaat doen (Even serieus, dit is natuurlijk bespottelijk, maar toen een bepaalde kindervriend moest verdwijnen stond A’dam ook voorop om te buigen onder een minderheid).

 22. dr phil

  wie is die slet

 23. Christenhond

  Als wij in Amsterdam het als een toeristische attractie beschouwen? Of wij het nu zo beschouwen of niet, doet er weinig toe. Feit is dat het een toeristische attractie ís!

 24. Loop

  Papegaaitje leef je nog.

  Jij komt achter het gordijn? Als het zichtbaar was dan had de politie allang ingegrepen. Ik ken geen vrouw die zonder bijbedoelingen s@x heeft met een man. Echte liefde is zeldzaam.

 25. Laurens I

  @Mike

  Dan heb jij de serie nog niet eens gezien! Topserie! Top actrice!

 26. Joop

  @Achterlijke Papegaai

  En Zwarte Piet is zeker racisme. Wat ben jij ontzettend naïef, zeg. Daar moet je je zeker wel voor schamen.

 27. Jantje

  Ja, dat is ff ongemakkelijk voor de grachtengordel. Dit gaat ECHT ergens over ipv dat geleuter over Zwarte Piet. Honderden vrouwen worden onderdruk en mishandeld bij de BN-ers om de hoek. Nee die maken zich liever over de mensenrechten in Timboektoe.

  Zweden is ons voorland ook wat dit betreft. Prostitutie is over 20 jaar ook hier verboden maar Amsterdam is nog niet zo ver. Zwarte Piet bestaat dan nog steeds.

  Het aantal verkrachtingen is NIET zo hoog in Zweden. Dit soort kul wordt gedestilleerd uit aangiftecijfers terwijl de definitie van verkrachting in Zweden elke vorm van ongewenste aanraking is.

 28. Jannette

  @Joop

  Kankër toch ‘s op, zielig stuk nageboorte.

 29. Freggel

  Netflix-serie The Bridge? Wat zijn het toch een nitwits die die artikelen schrijven…

 30. Momo

  @Jannette

  Haal die dïldo eens uit je reet, pedo.

 31. @momo

  Kind van een stoepI-Ioer!

 32. De intellectueel

  Het land vd meeste verkrachtingen Zweden , en die gaat hier lopen miepen haha.

 33. koos

  Weer zo’n diversiteiten muts, die hier even de zaak wil komen regelen.

  Blijf lekker in Zweden joh, halve actrice, waar nog niemand van gehoord heeft.

 34. Het is de schuld van Vladimir Poetin.

  Joop heeft wel gelijk dat gebeurt daar op grote schaal Amsterdams gutmensch.

 35. Papegaaitje leef je nog.

  @ Achterlijk Joopje.
  Zwarte Piet is zeker racisme. Maar dat weet jij natuurlijk niet dom Joopje. Lieve help wat ben jij dom zeg. Net zoals al die mensen hier die prostitutie goedpraten. Dag dom en achterlijk Joopje. Tot de volgende keer.

 36. keesjan

  Zij is heel goed, the bridge op netflix is een topper, zij speelt goed maar geen pr halen uit de gewoontes van ons land want daar ga je niet over!

 37. joris Müll

  Ik ben een oude hoer en wil niet weg van de Wallen, ik werk al meer dan 67 jaar horizontaal en nu gaat een Zweedse nepactrice mijn inkomen afpakken? Geen sprake van. Klanten tot en met ver over de honderd frequenteren mij dagelijks, ik ben gespecialiseerd in harde SM. Wie komt langs? Rollators moeten buiten blijven, dat dan wel weer. O ik moet stoppen, klandizie, ik ga weer zoefffffffffffffffffffffffff

 38. Joop

  Ik zie dat er hier weer allemaal achterlijke trolls zoals Papegaai bezig zijn. Die moeten we maar gewoon NEGERen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.