Zweedse actrice dreigt met protest op Nederlandse tv

De Zweedse actrice Sofia Helin, bekend van de Netflix-serie The Bridge, wil dat de gemeente Amsterdam zo snel mogelijk een einde maakt aan de prostitutie op de Wallen. Dat zei ze vandaag in een interview met het AD na de première van het vierde seizoen van The Bridge in Kopenhagen. Helin komt over een paar weken naar Nederland om The Bridge te promoten. “Ik zal dan, desnoods op de nationale televisie, de kwestie van jullie beleid rond de vrouwenhandel weer aankaarten.

De actrice vindt onze Wallen ‘mensonterend’. “Aan deze vorm van vrouwenhandel moet zo snel mogelijk een einde komen.”

Helin walgt van de Wallen. “Als jullie in Amsterdam die uitbuiting als een toeristische attractie beschouwen, maak er dan maar een museum van, zodat de mensen kunnen zien hoe erg het vroeger was.

Volgens het AD was Helin onlangs ook een van de initiatiefnemers voor een petitie waarin 200 Scandinavische actrices zich uitspraken tegen #MeToo-achtige zaken in de filmwereld.

In Zweden zijn klanten van prostituees strafbaar. Volgens de VN is Zweden relatief gezien het land met de meeste verkrachtingen ter wereld, op het Afrikaanse Lesotho na.

Foto: Netflix

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen