Net5 vanaf 2018 met meer Nederlandse avonden

De investeringen van John de Mol in Talpa TV leiden er onder meer toe dat Net5 in 2018 vaker Nederlands product uitzendt. Zo komt de zender straks ook in het voorjaar met eigen titels. Dat heeft tv-directeur Karin de Groot gezegd op de Talpa-presentatie. De Groot is blij met een eigenaar die investeert. “Het is zeker een leuke tijd. Het is enorm ondernemend om te investeren op het moment dat iedereen besluit te bezuinigen. Het geeft inderdaad ongelooflijk veel mogelijkheden.”

Net5 heeft momenteel twee Nederlandse avonden: op dinsdag en op woensdag. House Rules NL was daar tot voor kort succesvol, al doet de opvolging het momenteel wat minder goed. Toch houdt De Groot vertrouwen. “Een van de dingen waar we echt in gaan investeren is Net5.”

De Groot krijgt meer ruimte voor lokaal product op Net5. “Waar Net5 het afgelopen jaar alleen in het najaar Nederlandse programma’s had, komt dat nu ook in het voorjaar. Komend voorjaar trekken we dat dus door. Dat wil zeggen dat we ruim 30 uur meer televisie van Nederlandse bodem krijgen op Net5 komend jaar.”

SBS 6 is sinds enige tijd al een stuk Nederlandser. “Bij SBS 6 zijn eigenlijk de buitenlandse series weg van de zender, waardoor het nog Nederlandser wordt. We programmeren zeven dagen per week ongelooflijk Nederlands.”

Arie Boomsma en Nicolette van Dam zijn momenteel de belangrijkste gezichten van Net5. House Rules-presentatrice Daphne Bunskoek koos er vorige maand voor om vanaf januari de vaste presentatrice van 5 Uur Live op RTL 4 te worden. Rik van de Westelaken is overgestapt van Net5 naar SBS 6.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen