Humberto wil in 2018 meer jagen op gast van de dag

Humberto Tan hoopt het tij van dalende kijkcijfers te keren door in 2018 meer te jagen op de nieuwsgast van de dag. Dat heeft de RTL 4-ster laten weten op BNR Nieuwsradio. Tan, die gisteren met nieuwsgast van de dag Emile Roemer geen plek wist te behalen in de kijkcijfer top 25, wil vaker de slag om de gast met DWDD en Jinek winnen. “Je probeert het gesprek van de dag binnen te halen, maar dat wil iedereen. Daar moet je dus meer op gaan zitten. Dat doen we al, maar nóg meer en beter.

De nieuwsgast van de dag is het allerbelangrijkst, aldus Tan. “Zo’n dagelijks programma maken is een zoektocht naar de juiste gast. Soms is er maar één juiste gast en die heb je niet altijd. Je moet proberen om vaker de juiste gast te hebben.

Er is bijna elke dag wel strijd. Zo haalde hij maandag de chefs binnen die beloond zijn met drie Michelin-sterren. “Iedereen wilde die driesterrenchefs hebben, maar ze kwamen naar ons. Of Arjen Robben of Dirk Kuyt. Of de regeerakkoord-special. Het lukt dus nog wel. Het is niet zo dat alle gasten naar de concurrentie wegsijpelen.

Tan houdt vast aan de kracht van de redactie. “Ik denk dat we vooral moeten kijken naar wat wíj denken dat boeiend is. Als je naar maandagavond kijkt: Rico Verhoeven willen mensen kennelijk zien, net als de driesterrenchefs. Het gesprek van de dag blijft belangrijk en daarnaast zijn er een aantal interessegebieden, zoals persoonlijke verhalen, sportverhalen, nieuwsverhalen en inspirerende verhalen. De combinatie van het geheel en ook het vaste geloof wat ik heb in mijn team moet ervoor zorgen dat het programma het weer goed gaat doen.

Zijn Blue Circle-baas Georgette Schlick en RTL-baas Erland Galjaard net zo enthousiast over deze plannen? “Uiteindelijk bepaalt het team. Het is mooi dat Georgette van Blue Circle wat zegt, maar uiteindelijk bepaalt het team. Het team zijn Anne-Greet Haars, ik en het team. Uiteindelijk zullen wij met elkaar moeten bepalen en richting geven aan het programma, waardoor het beter gaat.

Tan zet alles op 2018. “2017 is echt zo’n jaar waar je een streep onder wil zetten, want het was inderdaad niet een goed jaar. Je kunt dan twee dingen doen: in treurnis blijven hangen – dat wil ik niet – of in optimisme vooruit. Maar het was in veel opzichten wel een treurig jaar, ja.

Lees ook: Humberto Tan: ‘Dalende kijkcijfers niet door Dionne’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen